El Mercat Medieval de Vic tanca finalment amb una allau de visitants

Diumenge va ser un dels dies més fluixos de la jornada

Visitants travessant el pont amb el Campament Medieval de fons
Visitants travessant el pont amb el Campament Medieval de fons | José M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
07 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:17h
Els tres primers dies de Mercat Medieval de Vic van ser molt fluixos. Dissabte va arrencar la fira eclipsada -a la tarda- pel clàssic de futbol; diumenge amb poquíssima afluència a causa de la pluja; i dilluns va semblar que començava haver-hi més gent, però era majoritàriament dia laborable i de col·legi.

No va ser fins aquest dimarts, que Vic va acollir una allau de visitants, com els dels darrers anys. Cal destacar que el temps va acompanyar-hi: el sol il·luminava els carrers de la ciutat que estaven plens de gent. Fins i tot, els accessos a la capital d'Osona es van col·lapsar en alguns moments, però sobretot al vespre a l'hora de marxar.

Decoració social i campament Medieval

Les grans novetats d'enguany van ser que el Campament Medieval i la decoració dels carrers de Vic. Enguany, unes cinquanta persones van recrear la vida i els costums de l'època en una vintena de tendes a la zona de les Adoberies. Els visitants van poder veure demostracions de la forja tradicional, entrenaments amb armes, tallers d'escriptura... i altres accions relacionades amb la vida quotidiana d'aleshores.

D'altra banda, aquest any diferents entitats socials de Vic han col·laborat en l'ornamentació de la ciutat. A partir de material reciclat, aquestes associacions han elaborat a mà elements de decoració com banderoles, rams, retolació, escales i altres objectes d'atrezzo. Hi han participat entitats com l'Associació Casal Claret de Vic, l'Associació de Vídues de Vic i Comarca, el Casal de la Gent Gran de la Rambla, l'Associació Tapís, Càritas, l'Associació per a la Sostenibilitat Humana, Ecològica i Social; l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona (ADFO) i el Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (Osonament).
 

Galeries de fotos del Mercat Medieval de Vic dels darrers anys

El Mercat Medieval, aquest dissabte Foto: José M. Gutiérrez

 

Un dels paradistes Foto: José M. Gutiérrez
 

Visitants fent el tafaner a les parades del mercat Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a