Els veïns de Tavèrnoles decideixen la construcció d'una vorera fins al carrer Pirineu

L'Ajuntament del municipi va proposar tres propostes en els seus pressupostos participatius amb una partida de 15.000 euros

El carrer on hi ha d'anar la nova vorera
El carrer on hi ha d'anar la nova vorera | Ajuntament de Tavèrnoles
Redacció Osona.com
05 de desembre del 2016
L'Ajuntament de Tavèrnoles va organitzar els primers pressupostos participatius, per escollir tres propostes, a principis de novembre. Després del recompte de les enquestes, la proposta guanyadora ha estat: la construcció d'una vorera fins al carrer Pirineu.

En total s'han recollit 55 butlletes d'un cens total de 267 veïns majors de 16 anys empadronats al municipi, la qual cosa suposa una participació del 20,6%. Dels tres projectes, el recompte final de les valoracions ha estat: la construcció d'una vorera fins al carrer Pirineu amb 108 punts; habilitar un aparcament per a vehicles pesats amb 58 punts; i adequar una àrea d'autocaravanes municipal amb 45 punts.

Cada veí podia valorar els diferents projectes atorgant-los 3, 2, 1 o 0 punts segons el grau d'interès que li despertava. Tal com expliquen al web de l'Ajuntament de Tavèrnoles, l'equip de govern inclourà el projecte de construcció d'una vorera des de la cruïlla fins al carrer Pirineu dintre dels pressupostos municipals per al 2017, amb una dotació econòmica per a aquesta inversió de 15.000 euros.

L'equip de govern valora positivament el grau de participació assolit i expliquen que tenen la voluntat de poder continuar amb aquesta iniciativa dels pressupostos participatius els propers anys. Era la primera vegada que l'Ajuntament incorpora els pressupostos participatius. L'any passat es va iniciar un procés de participació ciutadana per recollir les propostes dels veïns perquè l'Ajuntament pogués establir unes prioritats a l'hora de demanar subvencions a les meses de concertació de la Diputació.
 

Foto: Ajuntament de Tavèrnoles