El Mercat Medieval de Vic espera acollir més gent, tot i la pluja

Comerciants i paradistes esperen més afluència aquest dilluns i dimarts| "L'Assalt de l'Altarriba" incorpora dos nous personatges

El Campament Medieval, la principal novetat d'enguany
El Campament Medieval, la principal novetat d'enguany | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
05 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:01h
La pluja d'aquest diumenge va aigualir el Mercat Medieval de Vic. Si bé el dissabte va ser un dia més multitudinari, tot i les hores del clàssic; la pluja del diumenge farà baixar considerablement el balanç de la jornada. Per això, comerciants i paradistes esperen que aquests dos darrers dies que queden, dilluns i dimarts, passi més gent per Vic.

A més dels carrers del centre històric decorats com a l'edat mitjana, enguany com a novetat destaca el Campament Medieval, on una cinquantena de persones fan una recreació de la vida i costums de l'època. Els visitants poden veure demostracions de la forja tradicional, entrenaments amb armes, tallers d'escriptura... i altres accions relacionades amb la vida quotidiana d'aleshores. Hi ha una vintena de tendes que estaran ubicades a la zona de les Adoberies.

El Mercat Medieval, amb un pressupost de 190 mil euros, reuneix un total de 353 parades repartides per tot el nucli antic. Entre aquests, no hi falta els tres zocos d'inspiració àrab, situats a la plaça Santa Eulàlia, el Parc Jaume Portell i la rambla Hospital.

Oferta comercial i gastronòmica

L'oferta comercial segueix sent àmplia i variada, molt similar a la de sempre: articles de decoració, joiera, cremes, herbes medicinals i una llarga llista de productes gastronòmics. La majoria d'aquests vénen de Catalunya, però també hi ha artesans i venedors de Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Madrid, Galícia, Andalusia, València, Euskadi, Portugal i el Sud de França.

Pel que fa als llocs per menjar, hi ha nombrosos espais per poder degustar des de crepès i gofres, fins a botifarra o pop. D'altra banda, molts restaurants de la ciutat ofereixen menús especials durant aquests dies. Com a novetat, aquesta edició incorpora gots reutilitzables per la millora de la gestió de residus.

L'Assalt de l'Altarriba traspassa parets i surt al carrer

El Mercat Medieval i L'Assalt de l'Altarriba són dos conceptes que difícilment poden anar separats actualment. En la quarta edició, es pot seguir palpant amor, odi, traïció, sang i fetge, en les set escenes que es representaran en diferents espais històrics de la ciutat. Enguany s'hi incorpora dos espais nous: el claustre de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic i la plaça de la Catedral. En aquest darrer espai, s'incorporen dos nous personatges que enllacen les escenes i expliquen -des del carrer- que ha passat en la representació anterior.

Aquesta oferta cultural es complementa amb la recreació dels oficis medievals, les cercaviles musicals i de teatre, l'exhibició d'aus rapinyaires i activitats lúdiques pels més petits. Aquestes activitats infantils estaran centralitzades a la plaça dels Màrtirs on hi haurà tallers, titelles, contes, jocs i atraccions, entre altres.
 

Consulta el mapa del mercat i els aparcaments

Consulta tota la programació

Galeries de fotos del Mercat Medieval de Vic dels darrers anys

 
Arxivat a