Puig comparteix el seu model d'empresa familiar a la Nit Empresarial d'Osona

Més de 100 de persones van representar l'empresariat de la comarca en la trobada | El president i executiu, Marc Puig, va explicar com ha esdevingut una empresa internacional d'èxit amb uns orígens humils

Marc Puig amb més d'un centenar de públic escoltant-lo
Marc Puig amb més d'un centenar de públic escoltant-lo | Josep M. Montaner
Redacció Osona.com
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:20h
Un centenar de persones van representar la comarca d'Osona a la V Nit Empresarial al Serrat del Figaró; on la Presidenta del Consell Empresarial d’Osona (CEDO), Lurdes Baulenas, va encetar la nit donant la benvinguda a tots els assistents i explicant els eixos principals del que és ara el CEDO, un Model Propi de gestió, i una patronal diferent de la resta. Baulenas va desgranar les activitats i els diferents projectes en els que ha estat treballant el Consell durant l'any.

D'un modest projecte a una gran empresa

Marc Puig, Chairman i CEO de Puig, convidat especial de la Nit empresarial d'Osona, i de l'última conferència del Cicle Empresa familiar, va compartir la trajectòria d'una empresa que va començar amb un modest projecte l'any 1914 distribuint productes cosmètics d'Anglaterra a Espanya.

Però no va ser fins 1940, quan el seu avi, va decidir crear Aigua Lavanda Puig, una aigua mediterrànea que va ser un gran èxit. A partir de llavors, els seus fills es van incorporar a l'empresa i van decidir exportar el producte a EUA. Va ser allà on es van adonar que per vendre productes de perfumeria als americans no es podia anar amb la marca Puig, sinó que havia de ser amb una marca francesa.

I així va ser quan el 1968, es van topar amb Francisco Rabaneda, alias "Paco Rabanne" amb el que van firmar la primera llicència i va suposar l'inici d'un gran recorregut d'una de les empreses de perfumeria internacionals més potents del món.

Però, tal com Marc Puig va comentar: "quan intentes fer moltes coses bé, no en fas cap de bé", i és així quan l'any 2004, l'empresa Puig va patir la crisi existencial més important des de la seva creació, on els va fer replantejar el sentit del negoci i reformular la seva estratègia.

"La principal pregunta que un s'ha de fer per entendre i poder seguir lluitant és: hi ha algu que he fet millor dels demés que justifiqui la nostra existència?", en aquest cas, Puig va decidir que sí, que eren molt bons construint imatge de marca en el món de la moda, i traduint aquesta imatge a la perfumeria. Pel que els va obligar a "treure's de sobre" moltes marques i productes que no fóssin moda o perfums, i focalitzar els seus esforços en ser excel·lents en el món de la perfumeria i aconseguir el 10% del mercat mundial.

La conferència va concloure amb una ronda de preguntes al conferenciant i donant pas al sopar on els empresaris van aprofitar per teixir relacions professionals. L'acte fa comptar amb la col.laboració de Banc Sabadell i Prevint.
 

Marc Puig. Foto: Josep M. Montaner