Dos anys de presó per al conductor que va atropellar mortalment un ciclista a Sant Julià de Vilatorta

L'acusat, que tenia el permís de conduir retirat, evitarà l'ingrés a presó perquè no té antecedents penals

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:07h

Punt de l'atropellament mortal a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Google Maps


El jutge ha condemnat a dos anys de presó el conductor que va atropellar mortalment un ciclista a Sant Julià de Vilatorta. L'acusat, però, tot i que conduïa amb el permís retirat, evitarà l'ingrés a presó perquè no té antecedents penals.

El jutge també ha imposat un seguit de mesures que si les compleix evitaran la seva entrada a presó com no reincidir, la realització d'un curs de sensibilització i reeducació vial, el pagament d'una multa i la retirada del carnet durant cinc anys. Inicialment, el fiscal havia demanat quatre anys de presó per un delicte contra la seguretat vial i un altre delicte per homicidi per imprudència greu, però en la vista oral que s'ha celebrat aquest dijous als jutjats de Vic les parts han arribat a un acord de conformitat.

Els fets que s'han jutjat es remunten al 27 de juliol del 2015 quan, segons consta en l'escrit d'acusació del fiscal, l'acusat circulava pel carrer de la Quintana de Sant Julià de Vilatorta amb un vehicle de la seva propietat i amb l'assegurança obligatòria en vigor. El relat explica que com a conseqüència de la seva "absoluta desatenció a les circumstàncies del trànsit", en l'encreuament entre el carrer de la Quintana i la carretera BV-5202, després d'efectuar l'stop per incorporar-se a la carretera, l'acusat no es va adonar de la presència d'una bicicleta.

Segons el fiscal, l'home no va respectar la prioritat de pas del vehicle de dues rodes, es va incorporar a la carretera, i conseqüentment va atropellar el ciclista. L'impacte va provocar que la víctima sortís fora de la via. A conseqüència d'aquest cop, el ciclista va morir el 6 d'agost per una hemorràgia a l'interior del crani derivada del traumatisme cranioencefàlic que havia patit a resultes de l'accident.