Àlex Garrido demana a les entitats de Manlleu que «s'aprofitin» de tenir la UVic-UCC a prop

Una delegació de Manlleu, encapçalada per l'alcalde, visita les instal·lacions de la universitat en la tercera trobada FEM UVic-UCC Territori

Redacció Osona.com
01 de desembre del 2016
Actualitzat el 02 de desembre a les 12:13h

Turró i Garrido durant la xerrada Foto: UVic-UCC


Amb l’objectiu de compartir projectes i crear sinergies institucionals, aquest dimecres va tenir lloc una nova trobada FEM UVic-UCC Territori, amb Manlleu com a ciutat convidada. Una delegació formada per representants del teixit social, econòmic i polític de Manlleu, encapçalada per l’alcalde Àlex Garrido i altres membres del consistori, va poder visitar les instal·lacions de la Universitat i compartir els principals projectes que en aquests moments la institució té en marxa. La Fundació Universitària Balmes organitza aquestes trobades per estrènyer lligams amb totes les ciutats que tenen representació en el seu patronat.

L’alcalde de Manlleu va destacar la relació “estreta” que Manlleu té amb la UVic-UCC i va demanar a les entitats socials i econòmiques presents a la trobada “que s’aprofitin del què comporta tenir una universitat a prop”. En aquests moments, Àlex Garrido és membre del patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) i membre de consell d’administració de Creacció. Des del setembre passat la UVic-UCC té presència a Manlleu gràcies a la signatura de l’acord d’integració del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter (CERM).

La Universitat té les portes obertes

Per la seva banda, el director general de la Fundació Universitària Balmes i conseller delegat de Creacció, Joan Turró va explicar el model universitari de  la UVic-UCC, del qual va destacar la seva “voluntat global i territorial”. D’entre els projectes que té en aquests moments la Universitat, Turró va fer destacar la Facultat de Medicina perquè “atraurà talent i instituts de recerca de gran nivell a la comarca”.

Durant el sopar posterior a la visita a les instal·lacions, el rector Jordi Montaña va reafirmar la missió d’ajudar a desenvolupar el territori que tenen les universitats, “un territori en el sentit més ampli del terme, que no sabem on comença i on acaba”. Per la seva banda, l’alcaldessa i presidenta de la FUB, Anna Erra, va assegurar que “el projecte universitari ha transformat positivament el territori” i va dir que “la Universitat té les portes obertes a qui vulgui sumar-s’hi” per fer un projecte més gran.

La delegació manlleuenca estava formada per una trentena de persones, encapçalades per l’alcalde, acompanyat per quatre dels regidors del consistori, i també amb representants de l’Agrupació Esportiva i Cultural de Manlleu, el Club Bàsquet, el Club Patí, l’Associació de Famílies per al Desenvolupament Integral de la Persona (AFADIP), Manlleu Associació de Botiguers, Foment Mercantil i Industrial, Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, Museu del Ter, Hospital de Sant Jaume, CAP Manlleu, La Salle, Institut el Ter i Escola Casals Gràcia.

La trobada va començar a Casa Convalescència i després d’una visita a Creacció, els convidats es van traslladar a l’edifici Torre dels Frares per veure el Centre Tecnològic Beta (centre TECNIO). Posteriorment la comitiva es va desplaçar fins al Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física, situat a la zona esportiva de Vic, des d’on va traslladar-se al campus de Miramarges, per visitar la Biblioteca Ricard Torrents, els Laboratoris de simulació d’Infermeria i el Plató de TV. La visita va culminar amb un sopar a l’Espai Josep Vernis.

Aquesta és la 3a trobada Fem UVic-UCC Territori que se celebra. La primera va tenir Olot com a ciutat convidada, i la segona, Torelló.
 

Tota la comitiva Foto: UVic-UCC

Arxivat a