«Les veus del Mediterrani», un crit per aturar la tragèdia dels refugiats

L'obra és la guanyadora de la 4a Beca de Creació Artística Aigües Vic | Segona la seva autora, Judit Aguilar, "l'aigua és una font de vida, i en aquest cas es transforma en la mort de moltes vides" | La mostra es pot veure fins al febrer del 2017

L'autora i la seva obra
L'autora i la seva obra | Aigües Vic
Redacció Osona.com
29 de novembre del 2016
Actualitzat el 01 de desembre a la 13:24h

La Seu social d'Aigües Vic va inaugurar, la setmana passada, l'exposició titulada "Les veus del Mediterrani" de la dissenyadora d'interiors i vigatana, Judit Aguilar. Aquesta obra és la guanyadora de la 4a Beca de Creació Artística que dóna l'empresa. Coincidint amb la distinció de Vic com a Capital de la Cultura Catalana 2016, ha estat dotada excepcionalment amb 6.000 euros.

L'exposició, que gira entorn de l'aigua com a font de vida, té la voluntat de fer reflexionar al visitant sobre les persones que han perdut la vida al mar Mediterrani buscant refugi. La dissenyadora de l'obra, Judit Aguilar, explica a Osona.com, que l'exposició vol ser "un crit per aturar aquesta tragèdia, que són famílies que busquen una oportunitat i s'han trobat amb les fronteres tancades".

La mostra està formada per una gran peça de vidre que representa al mateix temps la fragilitat de la vida i la immensitat del mar. En aquest mar hi van caient gotes d'aigua contínuament que representen la veu de les 2.997 persones que hi han mort. Les gotes ressonen perquè totes elles no caiguin en l'oblit. L'obra d'Aguilar vol denunciar alhora l'abandonament per part dels òrgans internacionals, vol conscienciar i aturar la tragèdia que viuen els refugiats.

D'aquesta manera, l'autora volia focalitzar l'obra "més enllà de l'aigua". "L'aigua és una font de vida, i en aquest cas es transforma en la mort de moltes vides" sentencia Aguilar. "Les veus del Mediterrani" es pot visitar fins al 25 de febrer de 2017 a la Seu social d'Aigües Vic (C/ dels Caçador, 1) els dissabtes d'11 del matí a 1 del migdia. També es poden concertar visites guiades per a grups trucant al 93 885 25 00.
 

Durant la inauguració de l'exposició. Foto: Aigües Vic

Arxivat a