Les estrelles Michelin de la Fonda Sala i Can Jubany es mantenen

El Lasarte és el primer restaurant a Barcelona que aconsegueix tres estrelles | La cuina catalana suma en aquesta edició de la guia fins a set nous reconeixements

Redacció Osona.com
24 de novembre del 2016
Actualitzat el 25 de novembre a les 10:43h

Foto: Fonda Sala


Les dues estrelles Michelin no es mouen d'Osona. La Fonda Sala d'Olost i Can Jubany de Calldetenes mantenen la distinció, amb una estrella cadascun, tal com es va fer públic aquest dimecres a la nit a l'Àgora de Girona.

Toni Sala va aconseguir la distinció el 1992 i l'ha conservat fins ara. Uns anys més tard, el 1998, la va aconseguir Nandu Jubany. Girona va acollir la presentació de la Guia Michelin, una de les cites ineludibles del món gastronòmic en què es dóna a conèixer el repartiment de les famoses estrelles.
 

El xef Toni Sala Foto: Fonda Sala

 

Nandu Jubany, al restaurant Foc Sentosa de Singapur, un dels nous projectes. Foto: ACN Jordi Pujolar


El Lasarte, el primer restaurant a Barcelona amb tres estrelles

La gran sorpresa de la nit va ser el restaurant Lasarte a Barcelona, que va aconseguir la tercera estrella. L'aposta gastronòmica de Martín Berastegui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, va ser l'únic de tot l'Estat i Portugal que s'incorporava a aquest club exclusiu. Per tant, s'eleva fins a tres el nombre de restaurants catalans que tenen aquesta distinció (juntament amb el Celler de Can Roca i el Sant Pau).

En canvi, Catalunya no va poder sumar cap novetat a la llista dels restaurants amb dues estrelles, que es manté intacta amb sis noms. La Guia Michelin 2017 sí que amplia la constel·lació d'aquells que obtenen una estrella per primer cop: Céleri i Xerta de Barcelona, Ca l'Arpa de Banyoles (que torna a la llista), la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell) i l'Antic Molí d'Ulldecona (Montsià).

La cuina catalana sobrepassa fronteres i el xef Sergi Arola també obté un "macaró" amb el seu nou establiment a Sintra (Portugal). En total, doncs, la cuina catalana ha sumat en aquesta edició de la guia fins a set nous reconeixements.