Famílies i mestres de l'escola bressol L'Esquitx de Calldetenes milloren el seu pati

Van construir nous espais de joc i experimentació a l'ambient exterior

Pares, mares i mestres, enfeinats amb la millora de l'espai
Pares, mares i mestres, enfeinats amb la millora de l'espai | Ajuntament de Calldetenes
Redacció Osona.com
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:52h
El passat dissabte 19 de novembre durant tot el matí, els mestres i una vintena de pares, mares i avis de l'escola bressol L'Esquitx de Calldetenes, van portar a terme una jornada compartida per tal d'arreglar el pati de l'escola. En les millores també hi va participar el cap de brigada de l'Ajuntament de Calldetenes que va coordinar els esforços de tots i va aportar-hi les eines necessàries per treballar.
 

Una de les noves millores Foto: Ajuntament de Calldetenes

Tal com informa l'Ajuntament, les intervencions al pati inclouen una nova tanca de fusta per a l'ampliació de l'hort; la creació de noves zones de joc i experimentació com una cuina amb aixeta, un tipi de fusta i unes balances; la supressió de dos cucs i un nou disseny pels dos que s'han mantingut; la separació de la zona de cautxú de la sorrera amb una balla; la construcció d'un petit rocòdrom i d'una taula d'experimentació amb palets, o la simulació d'una via de tren amb trossos de troncs a la sorrera, entre altres tasques. A més a més, la brigada va replantar tres arbres davant les balles perquè el pati no quedi tant exposat al públic.

Les obres han estat finançades per l'AMPA de l'escola bressol, que ha destinat els recursos obtinguts d'una subvenció municipal a aquesta tasca de millora i adequació.

A més a més de fer del pati un espai acollidor on els infants experimenten i juguen, un altre dels objectius de la jornada era el d'afavorir els vincles entre el personal de l'Ajuntament, l'equip de mestres de l'escola bressol i els pares i mares del centre i de l'AMPA a través d'una jornada educativa i col·laborativa per a tota la comunitat que conforma l'escola.