Comença l'edició més especial del Festival Julius

El concurs de curtmetratges serà el punt final del mes del VICCC2016 a l'audiovisual | Entre les activitats hi ha la preestrena del curt "Les bones nenes" de Clara Roquet | Una vintena de curts competiran per 8 premis que sumen 5.200 euros

Redacció Osona.com
22 de novembre del 2016
Actualitzat el 25 de novembre a les 8:25h

Tots els curtmetratges que concursin als certamen han de tenir Vic com a protagonista Foto: Festival Julius


Enguany, el Festival Julius s'ha avançat en el calendari i serveix de paraigües a totes les activitats que Cineclub Vic i l'Ajuntament de Vic han programat durant el novembre de VICCC2016. Aquest mes està dedicat a l'audiovisual amb sessions de cinema, tallers, conferències i el tradicional concurs de curtmetratges dels dies 25 i 26 de novembre com a cloenda.

Les activitats ja van començar amb tallers de cinema de Darrere l'objectiu, una proposta de l'Ajuntament i Cineclub per tal d'oferir formació sobre cinema a la comarca; i la projecció de pel·lícules rodades a Vic.

Enguany, hi ha com a novetat el concurs Julius Jove, un concurs paral·lel al Julius que pren com a referent els concursos de micro curts que es fan a altres poblacions del territori català. En aquest cas, dirigit a estudiants, que tindran un cap de setmana per rodar i muntar un curt d'un minut. En aquest primer any s'ha començat amb els alumnes de l'Escola d'Art, però la intenció és augmentar la presència a altres centres a la propera edició.

Cineclub Vic

La projecció de Cineclub Vic, Orígens dóna el tret de sortida al concurs de curtmetratges, amb la inauguració de l'exposició dels cartells Julius. D'altra banda, aquest dijous 24 de novembre, al Casino de Vic, es podrà veure un recull de Petits treballs de cinema Amateur.

El divendres, 25, abans de la projecció dels curts que competeixen al festival, es farà la preestrena del curt Les bones nenes, de l'osonenca Clara Roquet, guanyadora d'un Goya i guionista del film 10.000 Km. Després de la projecció oferirà una masterclass sobre el guió cinematogràfic, que complementarà les tres sessions formatives sobre cinema.

Una vintena de curts pel Julius de Vic

Enguany 23 curts concursaran al Festival Julius de Vic, 5 dels quals competiran també en la categoria de realitzadors de menys de 25 anys. Aquesta és una categoria que es va iniciar l'any passat. El jurat del Julius té un fort component vigatà i osonenc. La directora del jurat serà Clara Roquet i l'acompanyaran Miquel Pérez, Antoni Serrat Climent, Aram Garriga i Jordi Ojeda.
 

Consulta tota la programació

Consulta els curtmetratges que es presenten al concurs

Arxivat a