VICCC estrena el documental «Cineclub Vic, Orígens» que repassa els inicis d'aquesta entitat

El film, realitzat per Quim Crusellas i Miquel Pèrez, dóna el tret de sortida al Festival Julius

Fotograma del documental
Fotograma del documental | VICCC2016
Redacció Osona.com
22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 8:52h
Aquest dimarts a l'Espai ETC de Vic acull el darrer dels documentals de la col·lecció DocuViccc, produïts aquest any per l'Ajuntament de Vic, emmarcat en els actes de VICCC2016. En aquesta ocasió el film que es presenta: Cineclub Vic. Orígens, que trasllada l'espectador als inicis d'aquesta històrica i emblemàtica entitat vigatana.

Va ser l'any 1958, quan la societat vigatana va deixar enrere els anys més durs de la postguerra. El franquisme continuava dominant amb força tots els ressorts socials, culturals i polítics però van començar a aparèixer algunes esquerdes en l'arquitectura cultural del règim com l'aparició de la revista Inquietud i la recuperació poètica en català. En aquest context, la creació del Cineclub Vic va ser un element rellevant cultural i socialment, primer, i políticament, després.

El documental fa un exhaustiu i intens repàs dels 20 primers anys de Cineclub Vic. Des dels inicis, sota la tutela de l'església, passant pels anys de creixement en què va portar a terme una tasca de substitució política, fins a la recuperació de la democràcia, quan va reprendre la seva funció estrictament cultural. Aquesta va ser la causa de la crisi més important que ha amenaçat la seva continuïtat.

Aquest film dóna el tret de sortida al festival Julius.
 

Consulta tota la programació del mes de novembre

Arxivat a