Presó per al detingut de Roda de Ter acusat de formar part d'Estat Islàmic

La jutge de l'Audiència Nacional adopta aquesta decisió després de prendre declaració als dos acusats, un d'Osona i l'altre de Madrid

Redacció Osona.com
21 de novembre del 2016
Actualitzat el 22 de novembre a les 7:52h
La jutge de l'Audiència Nacional CarmenLamela ha enviat a presó per presumptes delictes de terrorisme els dos ciutadans detinguts aquest dissabte passat a Roda de Ter i a Madrid. Els detinguts estant acusats d'estar suposadament integrats a Estat Islàmic i en disposició de cometre atemptats. La jutge ha adoptat aquesta decisió, després de prendre declaració als dos detinguts.
Els dos homes formaven cèl·lules individuals, descentralitzades i estaven preactivats per cometre atemptats, segons el ministeri de l'Interior, que especificava que tots dos s'havien ofert per convertir-se en màrtirs.

La seva principal missió seria la captació de joves per crear "un exercit de seguidors" invisibles a la policia. Per això van escriure a la xarxa missatges d'odi dirigits a diversos grups, ètnies i religions, sobretot a la comunitat xiïta, a qui consideraven "un dimoni que s'havia d'exterminar". Els agents destaquen que els dos individus van patir una ràpida radicalització.
 

Imatges de la detenció. Foto: Policia Nacional.

Arxivat a