​Les pluges s'estenen arreu de la Catalunya Central

L'episodi de precipitacions s'allargarà tota la setmana | De cara a dimecres baixarà la temperatura i la cota de neu | Bones notícies per a les estacions d'esquí, a punt d'obrir la temporada

Redacció
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:38h

Aquest dilluns ja cal agafar els paraigües. Foto: Cristóbal Castro


Canvi dràstic de temps a partir d'aquest dilluns, que s'allargarà durant bona part de la setmana. Les pluges ja han arribat i cal agafar el paraigüa abans de sortir de casa.

Aquest matí ja plou a diveros punts de la Catalunya Central, Lleida, Tarragona, i Pirineu. Les pluges s'estendran al llarg del dia a tot el país, de manera intermintent però amb estones d'intensitat. Així, per aquest dilluns, hi ha avisos d'alerta del Servei Meteorològic de Catalunya d'acumulació de pluja al Pirineu (al Ripollès, el Berguedà, el Solsonès, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça poden caure més de 100 litres pel metre quadrat en 24 hores) i d'intensitat de pluja (sobretot a la tarda, a la costa). També hi ha una alerta pel vent. 

Les boires i el vent fan que les temperatures a hores d'ara siguin molt suaus, entre 12 i 16ºC arreu del Principat. A les 6 del matí s'han registrat temperatures de 16ºC a Barcelona, 14ºC a Girona, 13ºC a Tarragona i 11ºC a Lleida. La cota de neu encara esta situada a 2.400-2.800 metres. La mateixa situació s'allargarà tot el dimarts, amb pluges al matí que remetran de cara a la tarda-vespre. 

L’altra tongada de precipitacions importants arribarà entre dimecres i dijous, quan podria ploure de valent i deixar de nou quantitats de fins a 100 litres per metre quadrat en alguns punts, sobretot del litoral, prelitoral i a la cara sud del Pirineu. També està prevista una baixada significativa de temperatures. Atenció a la nevada que també pot ser important a cotes mitjanes i altes de la serralada pirinenca, amb gruixos que poden superar el mig metre. La cota de neu baixarà fins als 1.500 metres i inclús per sota. 

Tot plegat, bones notícies de cara a l’inici de la temporada d’esquí. També per omplir els embassaments i per netejar la contaminació de l'àrea metropolitana.