Operació contra Estat Islàmic a Roda de Ter

Detinguts dos homes que mantenien vincles directes amb l'organització jihadista | L'altre ha estat arrestat a Madrid

Redacció
19 de novembre del 2016
Actualitzat el 20 de novembre a les 18:19h
Agents de la policia espanyola han detingut un jove de nacionalitat marroquina a Roda de Ter per la seva adscripció a Estat Islàmic, organització jihadista amb la qui mantenia un vincle directe, segons el Ministeri de l'Interior.

Al mateix temps, ha estat detingut un altre home de nacionalitat marroquina a Madrid enquadrat també a EI però que no mantenia vincles amb el primer. Segons fonts policials, la tasca del detingut a Roda seria a captació de nous adeptes a través de l'activitat a la xarxa Internet.
Preactivats per cometre atemptats

Els dos presumptes terroristes formaven cèl·lules individuals, descentralitzades i estaven preactivats per cometre atemptats, segons ha informat el ministeri d'Interior, que especifica que tots dos s'havien ofert per convertir-se en màrtirs. Tanmateix, la seva principal missió era la captació de joves per crear "un exercit de seguidors" invisibles a la policia.  Per aquesta missió van escriure a la xarxa missatges d'odi dirigits a diversos grups, ètnies i religions, sobretot a la comunitat xiïta, a qui consideraven "un dimoni que s'havia d'exterminar". Els agents destaquen que els dos individus van patir una ràpida radicalització.
Arxivat a