Telefónica es compromet a retirar l'antena de Sant Fidel de Vic

L'Ajuntament els va proposar tres espais per diversificar la radiació

Redacció Osona.com
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:20h
Aquest dimarts, polítics, veïns i representants de les operadores telefòniques i de l'associació, es van reunir a porta tancada per tractar el tema de l'antena del carrer Sant Fidel. El resultat ha estat que Telefónica es compromet a desmantellar a treure l'antena, amb la condició que l'Ajuntament de Vic els ofereixi tres emplaçaments a la ciutat per repartir-la, i així poder garantir la cobertura del centre de la ciutat. El fet que es divideixin les antenes en espais, disminuiria la radiació per què es reparteix la potència.

L'Ajuntament, tal com explica la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, els va proposar una quinzena d'emplaçaments entre equipaments públics i espais del Bisbat de Vic. En la trobada, concretament es van suggerir aquests tres llocs: el CAP de la Divina Pastora, la Catedral i l'església d'El Carme. De moment, ja s'ha fet la petició a l'espai del CAP Vic Nord, a la plaça Divina Pastora, de titularitat de la Generalitat de Catalunya. Les altres dues necessiten el vistiplau del Bisbat i la confirmació dels tècnics de les operadores.

Els operadors han de comprovar que els espais compleixin els requisits tècnics per donar una bona cobertura al centre de la ciutat i poder traslladar l'antena de Sant Fidel definitivament. Encara que aquests tres espais no complissin els requisits, l'Ajuntament té una quinzena d'emplaçaments més perquè els tècnics els puguin analitzar.

D'altra banda, una de les condicions que van posar les operadores va ser consens polític, és a dir, que no els facin desmantellar en poc temps les antenes en un altre lloc un cop ja estiguin col·locades. Palmero explica que hi ha "bona sintonia" amb els altres grups polítics, ja que tant Ajuntament com oposició tenen el mateix objectiu: diversificar-la.

Palmero, es mostra satisfeta i optimista amb la trobada, però no pot concretar cap data pel desmantellament, ja que es tracta d'un procés "tècnicament complex". A més, s'està a l'espera que les operadores facin els estudis pertinents per poder posar en marxa la desmuntada de l'aparell.
Arxivat a