L'Ajuntament de Manlleu incorpora cinc joves a través de Garantia Juvenil

Tindran un contracte de pràctiques remunerades durant sis mesos per millorar les seves competències professionals i desenvolupar-se professionalment

Els cinc joves contractats
Els cinc joves contractats | Ajuntament de Manlleu
Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:13h
L’Ajuntament de Manlleu també ha participat en el programa de Garantia Juvenil contractant a cinc joves en pràctiques. S'han incorporat aquesta setmana a l’Ajuntament, amb contracte de pràctiques per sis mesos, en el marc del Programa Europeu de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya, que posa en marxa diverses mesures per facilitar l’entrada dels joves al mercat laboral i per incentivar que es continuïn formant.

Es tracta d’una oportunitat per a un col·lectiu que sovint es veu obligat a sortir del municipi i la comarca davant la manca d’oportunitats laborals en el seu sector.  Aquests joves podran millorar les seves competències professionals i desenvolupar-se professionalment -com a tècnics de comunicació, medi ambient, auxiliar informàtic i en l’aula d’auto-aprenentatge d’idiomes de la biblioteca- i adquirir experiència per introduir-se posteriorment al mercat laboral.

Els destinataris d’aquesta convocatòria eren joves amb un cicle formatiu de grau mitjà, superior o estudis universitaris. Aquesta iniciativa Europea pretén millorar la situació dels joves al nostre país i reduir l’atur juvenil subvencionant contractes, tant en organismes públics com empreses, i fomentant la contractació, la formació i l’emprenedoria.

El Servei d’Ocupació de l’OPE està treballant amb els joves del municipi i actualment 221 joves ja estan registrats a Garantia Juvenil, que és el primer requisit per poder ser beneficiari de les mesures que es plantegen en el marc d’aquests programes. El fet de tenir el registre d’aquestes persones ha permès, no només la contractació de cinc joves, sinó la derivació d’altres joves manlleuencs a d’altres ajuntaments i entitats de la comarca.
Arxivat a