Les AMPA es vertebren a la Catalunya Central

Aquest dissabte passat es va celebrar l'assemblea de constitució de l'agrupació a Navarcles

Trobada d'AMPA de la Catalunya Central a l'Escola Catalunya de Navarcles
Trobada d'AMPA de la Catalunya Central a l'Escola Catalunya de Navarcles | FaPaC
Redacció
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:20h
Aquest dissabte passat 13 de novembre a l'Escola Catalunya de Navarcles es van reunir en la seva primera Assemblea territorial de la Catalunya Central unes vint APA i una quarantena d'assistents de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Solsonès, Osona i el Moianès, per demanar una educació pública, gratuïta i de qualitat, amb l'assistència del director de serveis territorials de la Catalunya Central Antoni Massegú i la presidenta de Fapac Catalunya Montse Conejo.

S'inicia un nou projecte territorial. Ensenyament gestiona Catalunya en deu Serveis Territorials i la FaPac vol que les AMPA formin part del seu projecte per construir una nova Junta Territorial. La nova junta demana i denuncia que "no volem més passos enrere, necessitem la vostra representació en cada municipi, la vostra solidaritat i el vostre esforç com a voluntaris per a canviar aquesta impunitat amb la que es retalla sempre en serveis essencials que paguem entre tots".

La FaPaC reivindica el final de les retallades a l'escola pública, denuncia les mesures que obliguen a la professionalització les entitats sense ànim de lucre, entre les quals les AMPA, es remarca la importància de l'escola rural i de les seves problemàtiques existents com la distancia i la manca d'ajuts i de comunicació entre elles.

La nova junta territorial està formada per vuit representants de les comarques de Catalunya Central, sota la presidència de Pau Cortès.