Ryley Walker, Selector Dub Narcotic i The Unfinished Sympathy, caps de cartell del Foramuralla

El Teatre l'Atlàntida acull aquest dissabte deu hores de festival amb un programa eclèctic d'una desena d'actuacions d'artistes nacionals i internacionals

Durant la presentació de la nova programació.
Durant la presentació de la nova programació. | Carles Fiter
Redacció Osona.com
16 de novembre del 2016

El Festival Foramuralla de Vic, organitzat per la Jazz Cava, torna aquest dissabte amb una desena d'actuacions d'artistes nacionals i internacionals. En la sisena edició del certamen, que per segon any consecutiu se celebra a l'Atlàntida, hi actuaran, com a caps de cartell, el músic nord-americà Ryley Walker, juntament amb Selector Dub Narcotic i The Unfinished Sympathy.

Jordi Casadesús de la Jazz Cava va destacar, en la presentació del cartell, la consolidació del festival de música en directe i que enguany presenta una programació "eclèctica i de qualitat". Les actuacions s'aniran succeint de manera pausada en dos escenaris del teatre, un més íntim a l'entrada, i l'altre a la Sala Joan Maidéu, amb capacitat per unes 300 persones.

L'Escenari Hall del teatre donarà el tret de sortida a les actuacions a tres quarts de cinc de la tarda amb la nord-americana Itasca, que presentarà el disc Open To Chance amb la seva banda. La seguirà el cantautor d'Avinyó Santi Careta per donar a conèixer el seu darrer treball, Els ocells i l'stereo, produït per Joan Pons (El Petit de Cal Eril), i en què participen artistes com Dani Ferrer (Love of Lesbian), David Soler, Juan Berbín o el Quartet Brossa.

A dos quarts de sis de la tarda la proposta de la vocalista badalonina Maria Arnal i el guitarrista de Flix Marel Bagés omplirà l'Escenari Hall de l'Atlàntida. A les set del vespre la Sala Joaquim Maideu acollirà el concert d'Aries, l'àlter ego de l'artista gallega Isabel Fernández, que presentarà el disc Adieu or Die, una excursió electrònica de pop ple d'harmonies, ritmes trotadors i sons lluents.
 

Durant la presentació de la nova programació. Foto: Carles Fiter


El plat fort del festival començarà quan faltin cinc minuts per les vuit del vespre a la Sala Joaquim Maideu amb el músic nord-americà Ryley Walker i la seva banda. Walker realitzarà a Vic el seu primer concert a Catalunya per presentar Golden signs that have been sung (Dead Oceans 2016). A la mateixa sala, a les nou del vespre, El Petit de Cal Eril presentarà La Força (Bankrobber 2016).

A les deu el teatre acollirà el concert del quintet barceloní Ljubliana & Seawof per donar a conèixer el seu darrer treball Vaine House (autoeditat 2016), on el grup amb arrels de folk i rock es llança a introduir l'electrònica i la improvisació. "Estilísticament se'n va una mica de la nostra línia, però volíem introduir un vessant festiva", va explicar Jordi Casadesús.

A tres quarts d'onze serà el torn per a uns assidus de la Jazz Cava, els osonencs Furguson que presentaran l'EP Black Cloud (La Castanya Records 2016). A dos quarts de dotze arribarà el torn d'un altre grup cap de cartell. Sota el nom de Selector Dub Narcotic, Calvin Johnson presentarà el disc This party is just getting started (KLP199, 2016), una mescla de gèneres com el dance, el soul, el punk o el rock steady, entre d'altres. El punt final a la festa el posaran els The Unfinished Sympathy, un grup "molt estimat" pel públic osonenc, tal com assenyalava Casadesús.

Dins el marc del Foramuralla, però fora de la programació a l'Atlàntida, diumenge a la Jazz Cava a partir de les set del vespre es podrà escoltar el treball Humanitats (Famèlic, 2015), de Lloret Salvatge. Aquest concert, amb entrada gratuïta, servirà per cloure la 6a edició del Foramuralla.
 

Consulta tota la informació

Compra l'abonament pel Foramuralla

Arxivat a