L'avanç de POUM, a Audiència Pública aquest dimecres

La primera proposta del planejament proposa una ciutat més sostenible i redueix el sòl urbanitzable

15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:12h

L'equip redactor del POUM amb el coordinador Pere Solà i la regidora d'Urbanisme Fabiana Palmero. Foto: Carles Fiter


Aquest dimecres 15 de novembre, l'Ajuntament de Vic fa una Audiència Pública, a dos quarts de 8 del vespre a l'Auditori Marià Vila d’Abadal del Sucre, perquè els ciutadans puguin conèixer quines són les línies generals de l'avanç del nou Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM).

Aquestes qüestions que s'hauran de materialitzar, ara són objectius, estaran molt presents en el pla. Per això, es fa una crida a la participació. L'avanç de POUM és la primera part d'un llarg procés que culmina amb la publicació final, que es preveu que estigui en dos anys.

D'altra banda, la Casa Masferrer acull una exposició sobre l'avanç del nou planejament perquè els ciutadans facin suggeriments. L'horari és cada matí de les 9 a les 2 del migdia, i els dilluns a la tarda. També es poden fer propostes a les bústies de les Oficines d'Atenció Ciutadania de la plaça Major i del Remei, igualment que es poden fer per Internet.

El nou POUM aposta per una ciutat més sostenible

Segons el coordinador del nou planejament Pere Solà, el nou POUM aposta per una ciutat més sostenible i amb una reducció considerable de sòl. Solà també va remarcar, durant la presentació de l'exposició, que fins ara l'urbanisme i el creixement no tenia en compte "les afectacions sobre l'aigua, el sòl i la naturalesa".

El nou POUM s'estructura, a grans trets, amb les següents línies principals:
 
Línies principals del nou POUM
- Una ciutat més sostenible. "Els temes ambientals estan en el centre i en els criteris objectius d'aquest pla" va explicar Solà. Com a novetat, doncs, l'avanç de pla que es presenta, incorpora "el criteri de ciutat saludable".

- Menys consum de sòl. En l'anterior POUM es preveia que hi hauria 13.000 habitatges per 80.000 habitants; mentre que l'avanç proposat preveu que hi haurà 6.000 habitatges per 51.000 habitants, a causa del decreixement que ha experimentat la població.

- Mantenir els equipaments i més espais lliures per afavorir la mobilitat. Pel que fa a equipaments, Vic només contempla el projecte de la nova biblioteca perquè la ciutat. El pla farà més incidència en l'entorn dels equipaments perquè els ciutadans es puguin moure al voltant d'aquests i s'afavoreixi la mobilitat, sobretot a peu o amb bici.

- Un nou Campus de la Salut que trenca la centralitat. El nou avanç preveu que la Universitat sigui un dels motors de la ciutat, sobretot en un nou espai: el futur campus de la Salut, ubicat al Prat de Galliners. D'aquesta manera es confereix a la ciutat més d'un centre.

- Menys pressió als rius. L'anterior pla es va anul·lar per risc d'inundabilitat, el nou planejament preveu que el voltant dels rius siguin espais lliures pels ciutadans.

- Espais productius i pla plurimunicipal. Els espais que s'han de preveure per la producció han d'estar ben connectats amb la ciutat i que puguin créixer. En aquest sentit, el coordinador va explicar que té sentit plantejar-ho de manera global per tenir pocs polígons i ben equipats.Tal com va explicar Fabiana Palmero, ja hi ha hagut trobades amb representants d'altres municipis per poder parlar-ne.
 

L'exposició es podrà veure durant dos mesos Foto: Carles Fiter

Arxivat a