La setena edició de la prova es va disputar el passat diumenge 13 de novembre

Francesc Freixer va repetir victòria a Tavèrnoles
Francesc Freixer va repetir victòria a Tavèrnoles | Josep Maria Montaner
Xevi Pujol
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:02h
El passat diumenge 13 de novembre es va disputar la setena edició del Duatló de Tavèrnoles. La prova, organitzada pel CN VIC-ETB i l’Ajuntament de Tavèrnoles, va sortir a les 10h del matí des del camp de futbol de la localitat osonenca. El recorregut es va basar en uns 6 primers quilòmetres de cursa a peu, 20 quilòmetres en bicicleta de muntanya i 3 quilòmetres més a peu per finalitzar l’itinerari. Francesc Freixer i Noemí Moreno van ser els vencedors de l’esdeveniment.

La prohibició de fer avituallaments en espais d’interès natural va fer que el duatló es convertís en una prova d’autosuficiència. És a dir, que no hi van haver avituallaments fins al final del recorregut. La cursa era puntuable per la Copa Catalana i la Lliga de clubs del FCTRI. El tram més exigent es trobava en els 12 primers quilòmetres del segment en BTT, tot i que l’itinerari no oferia ni pujades ni baixades molt llargues. Un total de 197 corredors i corredores van prendre la sortida a Tavèrnoles.

Teresa Pons, tercera classificada, en un moment de la cursa. Foto: Josep Maria Montaner

Francesc Freixer repeteix victòria

A la categoria masculina, es va imposar Frances Freixer, que va revalidar d’aquesta manera la seva victòria l’any 2015. L’atleta del Grup Esportiu Esteve va fer un temps d’1 hora, 22 minuts i 46 segons. En segona posició va arribar Albert Soley, del T-Bikes Club Triatló, a només 5 segons del guanyador. L’atleta del mateix equip, Mario Sinuès, era tercer amb un temps d’1:25:34.

Un dels participants en el tram de BTT. Foto: Josep Maria Montaner

Noemí Moreno s'imposa en categoria femenina

Pel que fa a la categoria femenina, Noemí Moreno, del C.A. Igualada, guanyava el duatló amb un temps a meta d’1 hora, 44 minuts i 17 segons. La segona classificada era Emma Anderson (Itriatletes Solidaris) que aconseguia fer una marca d’1 hora 49 minuts i 16 segons. A poc més de 10 segons per darrere, entrava completant el podi Teresa Pons (Prat Triatló 1994), que parava el seu cronòmetre en 1:49:28.

Enllaç a les classificacions (triatlo.org)