La Setmana de la Ciència torna a Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes i la UVic

La universitat acull una de les exposicions de bolets de referència i més extenses de Catalunya

Redacció Osona.com
14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:52h

Amb motiu de la 21a Setmana de la Ciència, Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes i la UVic organitzen un munt d'activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia amb l'objectiu d'apropar-ho a la ciutadania. A la UVic-UCC, des d'aquest dilluns fins al dimecres el vestíbul del Campus Torre dels Frares acull una exposició de bolets, que organitzen conjuntament la Facultat de Ciències i Tecnologia (UST) i el Grup de Naturalistes d'Osona-ICHN.

La mostra pretén recollir la major diversitat possible de bolets existents de l'entorn, distingir els comestibles dels tòxics i dels mortals, i conèixer els principals grups de fongs que produeixen els bolets. La mostra s'elabora a partir dels bolets recollits a la sortida que es va fer aquest dissabte passat.

D'altra banda, durant aquests dies tindran lloc conferències i xerrades, presentacions de llibres, exposicions, jornades, sortides, sessions de cinefòrum i tallers, la majoria oberts al públic en general i d'altres especialment adreçats a estudiants d'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. Totes les activitats són gratuïtes però requereixen inscripció a través del web de la UVic-UCC.

Consulta tota la programació


Sant Julià de Vilatorta: una exposició oberta tota la setmana

Tot i que la majoria d'actes es concentren el cap de setmana, a partir d'aquest dilluns 14 de novembre, ja es pot visitar l'exposició "Actuem amb energia" a l'Aula de Cultura. Es tracta d'una mostra sobre l'aprofitament d'un recurs que es troba a la natura i acaba en energia, els avantatge i inconvenients d'aquest procés, com influencia en l'estalvi, i quin paper hi juguen les administracions locals, nacionals i internacionals.

La setmana continuarà amb la inauguració de la nova estació meteorològica que Meteovilatorta ha instal·lat al Casal d'avis Font Noguera. A partir de dissabte i diumenge, hi haurà jocs i tallers científics, conferències, exposicions, etc. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom.

Un any més, Meteovilatorta, en coordinació amb l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta i Viu el Parc, preparen aquestes activitats per participar en aquesta setmana de la ciència, que és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Meteovilatorta, el centre meteorològic en actiu més antic de Catalunya (1897), continua treballant per divulgar la ciència en general, ja que ha estat molt present i rellevant al municipi, gràcies a la figura del pare Manuel Cazador, fundador de l'observatori històric i un científic reconegut de principis i mitjans del segle XX.

Consulta tota la programació


Calldetenes: una activitat cada dia

Tot i que Calldetenes, ja va començar el divendres passat amb un taller i un experiment el dissabte, i una conferència el diumenge. El municipi enceta la setmana amb l'entrega dels IV Premis de Treballs de Recerca per a alumnes de la Secció d'Institut Les Margues, amb una breu exposició dels treballs guardonats al vestíbul de l'Ajuntament.

La setmana de la ciència segueix amb les conferències "Història de la vida a la terra" (dimarts), "Fauna del nucli urbà de Calldetenes" (dimecres) i "Perspectiva històrica del monestir de Sant Tomàs de Riudeperes" (dijous). A partir de divendres també hi haurà tallers i experiments.

Les activitats estan organitzades des de l'Ajuntament i amb la col·laboració amb el Grup C3 de Calldetenes, el Grup d'Anellament de Calldetenes – Osona i els centres educatius del municipi.

Consulta tota la programació

 

Arxivat a