Comencen les obres de millora a la carretera de Vic a Taradell valorades en un milió d'euros

Es renovarà el ferm de la carretera en un tram de set quilòmetres i s’adequarà el drenatge i la senyalització | Els treballs tindran una durada prevista de tres mesos

Redacció Osona.com
10 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:50h
Un camió de transport de bestiar dirigint-se a Calldetenes per la carretera B-520.
Un camió de transport de bestiar dirigint-se a Calldetenes per la carretera B-520. | Adrià Costa
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat obres de millora de la carretera B-520 entre Vic i Taradell per valor d’1 milió d’euros. Els treballs consisteixen principalment en la renovació del ferm i l’adequació dels elements de drenatge i de senyalització al llarg de set quilòmetres. Aquesta actuació de millora de la seguretat viària tindrà una durada prevista de tres mesos.
 
El tram on s'actuarà s’inicia a la rotonda de l’encreuament entre la B-520, a Vic, amb la N-141d (carretera de Calldetenes) i finalitza un cop passada la zona urbana de Taradell. La B-520, que pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat, uneix Vic, Santa Eugènia de Berga i Taradell per després continuar com a GI-520 a la demarcació de Girona, cap a Viladrau.
 
10.000 vehicles diaris a l’entorn de Vic
 
Actualment, la B-520, formada per dos carrils de  3,5 metres d’amplada, té un trànsit bastant intens a la zona propera Vic, amb uns 10.000 vehicles diaris, i a Taradell, el trànsit és menor, d’uns 5.700. Com a conseqüència del trànsit que registra, s’ha produït un deteriorament del paviment, que l’obra que ara comença vol resoldre.
 
Així, aquesta actuació inclou la millora del ferm mitjançant un tractament i sanejament previs i l’estesa d’una nova capa d’asfalt. També s’ha previst el condicionament dels accessos o encreuaments amb la carretera amb paviment granular, de formigó o d’aglomerat, segons cada cas, i la formació de passos salvacunetes. Les obres es complementaran amb l’adequació dels sistemes que faciliten el drenatge de la carretera; de la senyalització horitzontal i vertical; dels elements d’abalisament i de les barreres de seguretat.
 
Afectacions al trànsit
 
Es preveu que l’execució d’aquestes tasques comportin afectacions al trànsit, que consistiran en l’ocupació d’un carril de la calçada, en funció de les necessitats de l’obra, de manera que es donarà pas alternatiu als vehicles pel carril que quedi lliure. L’horari dels treballs és de dilluns a divendres, entre les 8 i les 18 hores.
 

Foto: Google Maps

 

Arxivat a