Tres-cents atletes participen a la tercera Cabrerès Mountain Marathon by SPORT

Albert Pujol i Isabel Illamola guanyen la marató |Èric Moya i Sheila Avilés s’adjudiquen la prova més curta, la mitja marató

Sortida de la Cabrerès MM by SPORT
Sortida de la Cabrerès MM by SPORT | Cabrerès MM
09 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:32h
El passat diumenge 6 de novembre es van citar a la població de l’Esquirol més de 300 atletes per participar a la tercera edició de la Cabrerès Mountain Marathon by SPORT. La boira i el fred van ser els protagonistes de la jornada, sumats a la pluja que va fer acte de presència a mig matí. Tot i així, gairebé tots els participants van poder completar les curses.

L’esdeveniment, que estava englobat dins de la Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra, va començar a les 5:30h del matí amb la recollida de dorsals. Cap a les 8h els més de 300 corredors i corredores ja es preparaven sota l’arc de sortida. A aquesta hora, s’iniciava la marató, que passava pel punt més emblemàtic de la prova: Cabrera, a 1.300 metres. També descendia per les famoses escales i enfilava el camí cap al Pla d’Aiats. A les 8;30h, començava la mitja marató, que compartia el recorregut de l’altra prova fins després del descens de Cabrera per les escales.

Albert Pujol i Isabel Illamola, protagonistes de la marató

A la prova reina del recorregut, es va imposar el corredor de Taradell Albert Pujol, qui ja havia guanyat l’any 2015. Va fer un temps de 3 hores i 40 minuts, i va estar seguit al podi d’Albert Garcia, que arribava 20 minuts més tard, i de Jordi Gallifa, que entrava dos minuts per darrere en tercera posició.

En la categoria femenina, la corredora local Isabel Illamola guanyava la marató amb un temps de 4 hores i 56 minuts. Laura Estorch, a 8 minuts, arribava en segona posició, mentre que Elena Sanchez era la tercera a poc menys de 2 minuts.

Albert Pujol en un moment del recorregut, marcat per la boira i la pluja. Foto: Cabrerès MM

Èric Moya i Sheila Avilés guanyen la mitja marató

A la mitja marató, un corredor que va ser dubte fins a última hora, Èric Moya, va ser qui finalment va liderar la prova en tot moment. El guanyador va fer un temps d’1 hora i 36 minuts, passant per davant del vencedor del 2015, Quico Freixer, que va acabar en segona posició a menys d’un minut de Moya. Martí Làzaro, 30 segons per darrere, va completar el podi masculí.

Pel que fa a la categoria femenina, la igualadina Sheila Avilés es va adjudicar la victòria completant el recorregut en 1 hora i 48 minuts. Després de 20 minuts arribava Queralt Riba, en segona posició, mentre que Esther Jo completava el podi.

Èric Moya va ser dubte fins a l'últim moment, però va aconseguir la victòria a la mitja marató. Foto: Cabrerès MM