El Collsacabra organitza una jornada per recollir pneumàtics als pagesos

Constitueixen un residu contaminant pel medi natural

Redacció Osona.com
09 de novembre del 2016
Un pneumàtic del Collsacabra
Un pneumàtic del Collsacabra | Ajuntament de l'Esquirol
Els tres ajuntaments del Collsacabra organitzen aquest dijous 10 de novembre una jornada per recollir pneumàtics usats de tots els veïns, especialments pagesos, agricultors i ramaders de la zona. Amb aquesta iniciativa, l’Esquirol, Cantonigròs, Sant Martí Sescorts, Sant Julià de Cabrera, Rupit i Pruit, i Tavertet pretenen iniciar una col·laboració colze amb colze amb els pagesos.

D'aquesta manera els faciliten la retirada i gestió del reciclatge de tots aquells pneumàtics que han anat acumulant durant molts anys, entregats la majoria d’aquests pels tallers mecànics, i que avui en dia constitueixen un residu contaminant pel medi natural que pot arribar a considerar-se un abocament penat.

Aquesta jornada està programada dins els actes de la Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra que es celebra del 5 al 13 de novembre. Els tres municipis del Collsacabra abasten 100 hectàrees de l’Espai Natural Protegit del Collsacabra. Amb aquesta actuació també es vol deixar constància de la fragilitat del medi i de la necessitat constant d’estar alerta amb els abocaments incontrolats i els residus que es generen.

El punt d’entrega i recollida dels pneumàtics es realitzarà al camp de futbol municipal de l’Esquirol (zona esportiva) obert des de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda, el dia 10 de novembre. Tots els pagesos, ramaders i agricultors que ho desitgin i a un preu bonificat tenint en compte l’excepcionalitat de la jornada, podran lliurar-hi els pneumàtics. També tots els veïns tindran l’oportunitat i de forma gratuïta d’entregar fins a 4 pneumàtics.

En el mateix sentit, i en motiu d’una recent reunió convocada per l’Ajuntament de l’Esquirol amb tots els pagesos del municipi, aquest consistori es va comprometre a buscar una solució als plàstics amb els quals molts ramaders actualment embolcallen les bales de palla, aquests plàstics són voluminosos i difícils de recollir i gestionar-ne el seu reciclatge. Aquesta trobada amb els pagesos, que es repetirà al llarg de la present legislatura, ha de servir per explicar i trobar solucions a totes les inquietuds del sector, molt present a tot el territori del Collsacabra.