Interior prohibeix que es talli la C-17 com a acció de protesta

La conselleria proposa tres alternatives i al·lega que aquesta opció afecta a la seguretat dels manifestants | La plataforma Stop Accidents C-17, que tenia previst tallar la via el proper dissabte 29 d'octubre, està pensant de quina forma actuaran

La C-17 a Tagamanent
La C-17 a Tagamanent | Adrià Costa
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:50h
El Departament d'Interior prohibeix a la plataforma Stop Accidents C-17 tallar aquesta via com acció de protesta el proper dissabte 29 d'octubre. Tal com els organitzadors han explicat a Osona.com, el departament al·lega a la seguretat dels manifestants i proposa tres alternatives: realitzar la manifestació dins la població d'Aiguafreda, fer-la a Tagamanent, o bé fer una marxa a peu entre aquestes dues poblacions, pels camins GR i corriols.

Interior no ha fet declaracions el respecte, tot i que ha apuntat que no s'acostuma a deixar fer actes que afectin terceres persones. Des de la plataforma encara no han decidit quina de les tres opcions escolliran o si obeiran la denegació del Departament d'Interior. De totes maneres, es talli o no la via, asseguren que en principi hi haurà una acció de protesta aquest dissabte vinent.

La proposta de tallar la C-17

Aquesta opció va sorgir en la primera assemblea després que la plataforma naixés a Facebook, arran de les esllavissades i d'un accident mortal. De fet, aquesta proposta va ser la que va acumular més suport dins de l'associació. La data fixada per la concentració coincideix amb un mes exacte de la mort de la manlleuenca Marta Vilaró pel despreniment d'una pedra.

Per aquest mateix motiu, l'acte havia de començar des d'Aiguafreda fins al km 38,5, on hi va haver el sinistre. Els manifestants havien d'anar en contra direcció des d'Aiguafreda fins al punt quilomètric esmentat, on s'hagués fet un petit acte d'homenatge i record.

Solucions futures previstes, però sense calendari

Fa unes setmanes, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va avançar a una quinzena d'alcaldes i regidors, en el Centre de Control de Carreteres de Vic, que renovaria punts de paviment de la C-17 entre la Garriga i Centelles abans d'acabar l'any.

Aquesta és una de les millores que se suma a la instal·lació de noves malles per evitar despreniments i a la revisió exhaustiva dels talussos. Però tot i el compromís de les actuacions previstes, el Departament encara no té una data fixada per aquestes actuacions.
Arxivat a