Una quarantena de persones donen sang per primer cop a la marató de Vic

En la vuitena edició, hi va haver unes tres-centes donacions

Durant el dissabte al matí.
Durant el dissabte al matí. | Osona.com
Redacció Osona.com
25 d'octubre del 2016
Vic va acollir aquest dissabte passat la vuitena Marató de donació de sang. Enguany, hi va haver 45 persones que van donar sang per primer cop. Aquesta xifra se suma als 324 que hi va haver en total. D'altra banda, hi va haver 46 oferiments que es van quedar sense poder-ne donar per diferents motius. L'objectiu era arribar a les 400 bosses de sang i no si va arribar del tot.

La campanya es va fer després de l'estiu, un moment en què les reserves de sang estan baixes. La donació es va fer al Casino de Vic i també hi havia una Unitat Mòbil a Casa Comella. El lema d'enguany era: la sort de donar sang, ja que no tothom en pot donar i ajudar.

Una de cada 10 persones que entra en un hospital necessitarà una transfusió sanguínia, per intervencions quirúrgiques, malalties digestives, anèmia o determinats càncers. De cada donació se'n beneficien tres persones, ja que se n'obté concentrats d'hematies, plaquetes i plasma. Santi Puig i Tanit Tubau, receptors de sang, van explicar el seu testimoni a Osona.com.
Arxivat a