La Cambra premia dotze empreses d'Osona

Es tracta d'un reconeixement al seu esforç i consolidació en el temps

La jornada va guardonar 113 empreses de la demarcació de Barcelona.
La jornada va guardonar 113 empreses de la demarcació de Barcelona. | Cambra del Comerç
Redacció Osona.com
24 d'octubre del 2016
Actualitzat el 25 d'octubre a les 8:20h
La Casa Llotja de Mar es va tornar a vestir de gala per homenatjar les empreses que aquest any fan un aniversari emblemàtic: 50, 75, 100, 125, 150, 175 i 375 anys. El marc va ser el tradicional Dia de la Cambra, que enguany va arribar a la seva vintena edició i que va atorgar el guardó commemoratiu a un total de 113 empreses de la demarcació de Barcelona en reconeixement al seu esforç i consolidació en el temps.

Quant a les empreses guardonades amb més trajectòria destaca l'empresa Sagalés amb 375 anys. La segueixen altres empreses de tot el territori com l'Hotel Sant Agustí i Cal Perico- Merceria Vidal, totes dues amb 175 anys.

Amb 150 anys destaca l'empresa d'Osona, Rovira Hermanos amb 150 anys. Amb aquesta mateixa edat l'Hotel Suizo va rebre el guardó; i amb 125, la Cistelleria Casa Canals i la Llar Bressol del nen Jesús.

En clau osonenca, també es va guardonar la Sabateria Cal Trempat (Prats de Lluçanès) amb 100 anys; Auto Pla Vic (Gurb) i la Papereria de Vic amb 75 anys. La Cooperativa Plana (Vic), Fundiciones de Roda (Roda de Ter), Gepesa (Vic), Mecàniques Segalés (Gurb), Motor SCP (Torelló), Jordi Pradell Masferrer (Vic) i Sañé&Pratdesaba Perruquers (Santa Eugènia de Berga) pels seus 50 anys.

El president de la Cambra, Miquel Valls, va destacar que “el teixit empresarial català està basat en la tradició, però també en la innovació i les ganes de millorar, peces clau en les empreses que avui guardonem”. Valls va parlar del pes de les empreses familiars en l’economia catalana, tant pel que fa al volum de negoci com en la generació de llocs de treball.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va remarcar la bona evolució de l'economia catalana en els darrers trimestres i ha apuntat a les empreses com les principals responsables, “són mèrit vostre les dades econòmiques que ens acompanyen els últims anys”. D'altra banda, el vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, va repassar l'origen de les cambres de comerç i les ha situat com a actors principals i necessaris per al desenvolupament econòmic i social del país.

L'acte va comptar amb la intervenció del president de Saba Aparcamientos, Salvador Alemany, que celebra el 50è aniversari i el director general de l’Empresa Sagalés, Ramon Sagalés, que celebra el 375è aniversari. Tots dos van coincidir en destacar la capacitat de les empreses catalanes per adaptar-se als nous temps i a les diferents realitats econòmiques que els va tocant viure.