La Fiscalia estudiarà la incompareixença de Joan Coma abans de proposar mesures al jutge

El regidor de la CUP de Vic ignora la citació de l'Audiència Nacional per "sedició" | L'edil reclama als Mossos que no acatin una possible ordre de detenció

Redacció
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:35h
 

El regidor Joan Coma, en roda de premsa aquest dilluns. Foto: Carles Fiter


La Fiscalia de l'Audiència Nacional estudiarà "degudament" si sol·licita al jutge d'aquest òrgan, Ismael Moreno, l'aplicació d'alguna mesura després que Joan Coma i Roura no hagi anat a declarar. El regidor de la CUP de Vic estava citat aquest dilluns davant el jutge per un presumpte delicte d'iniciació a la sedició.

Coma, que aquest matí ha assenyalat que "no reconeix l'autoritat de cap tribunal", va ser citat per haver apel·lat a la desobediència a les institucions i tribunals espanyols en un ple municipal on es votava una moció de suport a la declaració de ruptura.

Després que Coma hagi plantat l'Audiència, el titular del jutjat central d'instrucció ha traslladat el cas a la Fiscalia per tal que informés quina hauria de ser la seva actuació.

Aquest matí partits i entitats sobiranistes han donat suport al regidor, que ha ofert una roda de premsa a Vic. L'edil ha reclamat als Mossos que no acatin una possible ordre de detenció però ha fet una crida a respondre a l'actuació policial sense cap tipus de violència.

El regidor "cupaire", que ha agraït la presència a Vic de representants de "tots colors", ha assegurat que avui continuaria la seva tasca municipal amb "total normalitat" a l'espera si hi ha algun moviment judicial o policial. "Som conscients que amb ànims de generar conflicte l'Audiència Nacional instarà els Mossos a detenir-me per enfrontar-los amb un moviment popular molt potent", ha assegurat Coma que, a banda de "demanar-los que no acatin", ha fet una crida a respondre sense violència "ni tan sols insultar-los". Aquesta tarda, a partir de les cinc, s'ha convocat una concentració de suport a la plaça del Pes de la capital osonenca.

 
Arxivat a