Joan Coma decidirà aquest cap de setmana si declara o desobeeix

El regidor de Capgirem està cridat a comparèixer davant del jutge el dilluns 24 d'octubre

Joan Coma Roura
Joan Coma Roura | Adrià Costa
Redacció Osona.com
21 d'octubre del 2016
Actualitzat el 22 d'octubre a la 13:45h
Joan Coma, el regidor de la CUP de Vic acusat d'incitació a la sedició, decidirà durant el cap de setmana si anirà a l'Audiència Nacional o no. Va rebre la citació aquest dimarts passat, per al pròxim dilluns 24 d'octubre.

El jutge Ismael Moreno va atendre la petició del fiscal Vicente González Mota que veu "indicis de criminalitat" en el fet que Coma demanés desobeir les institucions espanyoles i la resolució del TC en un ple municipal del 2015 on es va debatre i aprovar una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament

El Síndic de Greuges ha fet un informe denunciant la persecució de la llibertat d'expressió en aquest cas al Comissari Europeu de Drets Humans. Aquest dijous al vespre, Coma Roura es va reunir amb Moviment 30/03. Aquest col·lectiu va néixer en suport quan es va fer pública la investigació i està format per entitats i persones de diverses ideologies polítiques.
 El ministeri públic considera que el regidor va fer unes declaracions que de "cap manera poden qualificar-se com espontànies o individuals". El fiscal també considera que aquests "pronunciaments" es van proferir de manera pública per una autoritat i que van tenir "un abast més enllà de les intencions".



 
Arxivat a