El Síndic denuncia la «persecució sistemàtica» de la llibertat d'expressió de Joan Coma acusat de «sedició»

El regidor de Capgirem Vic, que està convocat a Madrid el dilluns 24 d'octubre, decidirà si desobeeix o no en els propers dies

Redacció Osona.com
20 d'octubre del 2016
Actualitzat el 21 d'octubre a les 9:45h

Joan Coma Roura. Foto: Josep M. Montaner


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, denuncia en un informe adreçat al Comissari Europeu de Drets Humans que "s'està produint a Espanya una deriva perillosa de restricció indeguda de la llibertat d'expressió", tal com informa la CUP en l'observatori del procés. Concretament el Síndic diu que l'actuació contra Coma Roura s'emmarca en "una persecució sistemàtica de la Fiscalia General de l'Estat contra la llibertat d'expressió política".

Ribó ho afirma en un informe sobre el cas de Joan Coma Roura, regidor de Capgirem Vic, que ha estat citat per anar a declarar dilluns 24 d'octubre al matí davant el titular del jutjat número 2 de l'Audiència Nacional espanyola, Ismael Moreno. Coma va rebre aquest dimarts passat la citació.

Moreno va atendre la petició del fiscal Vicente González Mota que veu "indicis de criminalitat" en el fet que Coma demanés desobeir les institucions espanyoles i la resolució del Tribunal Constitucional en un ple municipal del 2015 on es va debatre i aprovar una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament. La Fiscalia de l'Audiència Nacional l'acusa d'incitació a la sedició, delicte que el Codi Penal castiga amb vuit anys de presó. El regidor de Plataforma Vigatana Josep Anglada va presentar la denúncia a la Guàrdia Civil.

"L'Estat demofòbic sembra por, però només recollirà solidaritat, fermesa i compromís democràtic", va ser la resposta de Roure després de rebre el document. Aquest dijous al vespre el regidor es reuneix amb Moviment 30/03 i decidirà si desobeeix o no. Aquest col·lectiu va néixer en suport quan es va fer pública la investigació i està format per entitats i persones de diverses ideologies polítiques.



 
Arxivat a