Viladrau acull la 22a Fira de la Castanya

A partir d'aquest divendres el municipi celebra una de les cites més importants d'aquesta tardor

Redacció Osona.com
20 d'octubre del 2016
Castanyada
Castanyada | Adrià Costa
Viladrau acull la 22a edició de la Fira de la Castanya a partir d'aquest divendres. Enguany, una de les mostres més importants de la tardor s'avança el penúltim cap de setmana i no l'últim com venia sent habitual. Tot i així, el format de la fira no canvia. Se segueix realitzant activitats culturals pròpies i singulars, amb la voluntat de recuperar la memòria històrica del producte, de la tradició i de la innovació.

La fira s'ha convertit en una fira única situada en un entorn privilegiat, el Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera. Una mostra on, a més de la gastronomia, també hi té cabuda l'oci i l'espectacle. Dóna el tret de sortida el lliurament de guardons aquest divendres i durant el cap de setmana, ja hi ha la fira al carrer. D'entre els actes destaca el tastet gastronòmic de diumenge.

La Fira de la Castanya de Viladrau se celebra des de l'any 1995 amb la finalitat de desenvolupar una activitat comercial cultura, natura i la recuperació d'un producte de la terra tan desconegut i tant del territori com és la castanya de Viladrau i del Montseny. Fins a mitjans del segle XX la castanya de Viladrau era la més valorada de les castanyes que es comercialitzaven a Catalunya. Les famoses castanyeres de Barcelona només volien torrar castanyes de Viladrau. La castanya del Montseny, de color pujat i brillant, dolça i fàcil de coure es recull en unes condicions ambientals controlades dins el Parc Natural del Montseny.
 

Consulta tota la programació