La plataforma Stop Accidents C-17 tallarà la via el 29 d'octubre com a acció de protesta

L'associació aturarà durant una hora en el tram entre Tagamanent i Aiguafreda, en direcció Vic | Farà tot just un mes que hi va haver l'accident mortal per un despreniment d'una pedra | Territori preveu actuacions, però encara no hi ha una data fixada

La C-17 a Tagamanent
La C-17 a Tagamanent | Adrià Costa
22 d'octubre del 2016
Actualitzat el 26 d'octubre a les 10:26h
La plataforma Stop Accidents C-17 tallarà aquesta via el proper dissabte, 29 d'octubre, com a acció de protesta. Aquesta proposta va sorgir en la primera assemblea després que la plataforma naixés a Facebook, arran de les esllavissades i d'un accident mortal. Precisament, la data fixada per l'associació coincideix amb un mes exacte de la mort de la manlleuenca Marta Vilaró pel despreniment d'una pedra.

Per aquest motiu, l'acte començarà des d'Aiguafreda fins al km 38,5, on hi va haver el sinistre. La carretera es tallarà durant una hora, de les 12 a la 1 de la tarda, només el carril que va en direcció Vic. És a dir, els manifestants aniran en contra direcció des d'Aiguafreda fins al punt quilomètric esmentat, on es farà un petit acte d'homenatge i record.

Tal com explica Toni Carrasco, membre de la plataforma i col·laborador d'aquest diari, "aquest accident ha estat la gota que ha fet vessar el got". "Pràcticament cada dia hi ha accidents de diversa consideració en aquest tram" sentencia. Carrasco apunta que Stop Accidents C-17 acumula més de nou mil seguidors, fet que "exemplifica la sensibilitat de molta gent amb la seguretat d'aquest tram de la C-17".

Concentració de color vermell

La plataforma convoca una concentració, una hora abans, al parc de la carretera de Ribes d'Aiguafreda i recomana que "si és possible" s'hi vagi amb samarreta de color vermell. Després s'anirà en contra direcció a peu fins al lloc de l'accident. Stop Accidents C-17 recomana aparcar en les zones habilitades, com són el pàrquing de l'empresa Prensoland, a Sant Martí de Centelles, i el Parc de les Vinyes, a Aiguafreda.

Acte contundent

Segons Carrasco, "des de la plataforma reconeixem que és un primer acte contundent, que no estarà exclòs de crítiques per part dels conductors". De totes maneres, creuen que és una manera de "visualitzar i sensibilitzar la població i els mitjans de comunicació", i alhora "forçar l'administració perquè faci les reformes i millores necessàries". "Només el 2015 es van produir en aquest tram una cinquantena d'accidents", sentencia.

Actuacions futures previstes, però sense calendari

Fa unes setmanes, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va avançar a una quinzena d'alcaldes i regidors, en el Centre de Control de Carreteres de Vic, que renovaria punts de paviment de la C-17 entre la Garriga i Centelles abans d'acabar l'any.

Aquesta és una de les millores que se suma a la instal·lació de noves malles per evitar despreniments i a la revisió exhaustiva dels talussos. Però tot i el compromís de les actuacions previstes, el Departament encara no té una data fixada per aquestes actuacions.
Arxivat a