El jutge investiga per desobediència els regidors del govern de Badalona pel 12-O

El magistrat els cita a declarar arran de la denúncia presentada pel grup municipal del PP | Oriol Lladó i José Tellez seran els primers en comparèixer el 25 d'octubre

Redacció
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:04h
Els regidors de l'Ajuntament de Badalona que van obrir el consistori el passat 12 d'octubre malgrat que una interlocutòria judicial ho impedia hauran de declarar davant del jutge. El magistrat del jutjat d'instrucció número 4 de Badalona li ha tocat seguir amb la tramitació de la denúncia del PP per un presumpte delicte de desobediència ha acordat citar-los a declarar en qualitat d'investigats els propers 25 i 26 d'octubre.

Concretament, Oriol Lladó, alcalde accidental el dia dels fets, haurà de declarar el dia 25 a les 10 del matí. El seguirà el tinent d'alcalde José Tellez, a les 10.30 h. Agnès Rotger tancarà les declaracions del primer dia a les 11 h. El dia 26, els regidors Eulàlia Sabater, Fátima Taleb i Francesc Duran hauran de comparèixer seguint el mateix horari.

 Desafiament municipal
 
Cap a dos quarts de nou del matí del 12-O, el govern de Badalona va desafiar el jutge i va decidir atendre els ciutadans a l'interior de les dependències municipals de l'Ajuntament malgrat ser el Dia de la Hispanitat. El gest més contundent el va protagonitzat Tellez que, davant de la premsa, va estripar la interlocutòria judicial.Desenes de persones també van donar suport als sis regidors de Badalona que van desobeir l'ordre judicial. Hi havia càrrecs electes d'ERC i la CUP així com el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.