Sant Julià es debat entre la recollida de residus porta a porta o mantenir el sistema actual

La taxa de recollida de residus del municipi és una de les més altes de la comarca

18 d'octubre del 2016

Un dels contenidors de vidre de Sant Julià de Vilatorta Foto: Recollida de Residus d'Osona


L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va encarregar un estudi aquest agost per analitzar la viabilitat i eficiència del sistema de recollida d'escombraries al municipi a l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL, empresa mixta del Consell Comarcal d'Osona.

De moment, tal com ha avançat l'alcalde del municipi Joan Carles Rodríguez a Osona.com, Sant Julià de Vilatorta mantindrà l'actual sistema de recollida de residus o implementarà el porta a porta. Rodríguez explica que l'altre possibilitat que contemplava l'estudi, renovar els contenidors amb el sistema de recollida easy, ha quedat descartada perquè tenia un cost massa elevat. Tot i així, Rodríguez explica que, tot i que l'estudi ja està acabat, encara "falten més números" per decidir quin sistema de recollida de residus aplicarà el municipi.

L'alcalde ja va avançar que "sigui quin sigui el nou sistema, s'han de millorar les xifres de reciclatge". "Fa tres anys que l'ajuntament va fixar un objectiu de reciclatge i no s'ha complert" va alertar Rodríguez.

L'estudi es va encarregar per diversos factors, principalment, perquè els contenidors actuals estan a punt d'exhaurir la seva vida útil i alhora s'ha encarit i es preveu que continuï fent-ho la tona de rebuig tractada a l'abocador d'Orís.

Sant Julià de Vilatorta és un dels municipis de la comarca amb la taxa més elevada de recollida de residus. Tal com ja va explicar l'alcalde, es deu al fet que la taxa que paguen els habitants "és el cost real de la recollida d'escombraries" i que és "un poble amb baixa densitat de població". Amb la previsió que la taxa es continuï encarint, l'ajuntament tampoc vol augmentar l'actual taxa d'escombraries.