L'Audiència Nacional cita a declarar Joan Coma acusat de «sedició»

El regidor de Capgirem Vic està cridat a comparèixer davant del jutge el 24 d'octubre | L'edil està sent investigat per demanar desobeir les institucions espanyoles i el TC durant un ple municipal

Joan Coma Roura
Joan Coma Roura | Josep M. Montaner
Europa Press
17 d'octubre del 2016
Actualitzat el 18 d'octubre a les 15:31h
L'Audiència Nacional espanyola ha citat a declarar el 24 d'octubre en qualitat d'investigat el regidor de Capgirem Vic a l'Ajuntament de Vic Joan Coma per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. El jutge Ismael Moreno ha atès la petició del fiscal Vicente González Mota que veu "indicis de criminalitat" en el fet que Coma demanés desobeir les institucions espanyoles i la resolució del TC en un ple municipal del 2015 on es va debatre i aprovar una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament

El ministeri públic considera que el regidor va fer unes declaracions que de "cap manera poden qualificar-se com espontànies o individuals". El fiscal també considera que aquests "pronunciaments" es van proferir de manera pública per una autoritat i que van tenir "un abast més enllà de les intencions".

Joan Coma ha explicat a Osona.com que encara no ha rebut la citació. De totes maneres, es reunirà amb el Moviment 30/03 durant aquesta setmana i decidirà si desobeeix o no.  Aquest col·lectiu va néixer en suport quan es va fer pública la investigació i està format per entitats i persones de diverses ideologies polítiques.

El grup va organitzar una manifestació a la capital d'Osona que va reunir un miler de persones. El passat divendres 7 d'octubre la Fiscalia de l'Audiència Nacional va sol·licitar al jutge d'aquest òrgan que cités a declarar el regidor. Al mateix vespre es va organitzar una concentració de suport a Coma Roura.
 
Arxivat a