Ken Loach exhaureix les entrades de la primera projecció al Cinema Nou durant el Protesta

La projecció de "Jo, Daniel Blake" va omplir el local, en el seu primer dia de reobertura | Encara queda una setmana intensa d'activitats programades a vuit espais de la ciutat

Gairebé 200 persones van assistir a la projecció
Gairebé 200 persones van assistir a la projecció | Festival Protesta
Redacció Osona.com
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:44h
Gairebé 200 persones van assistir divendres a la reobertura del Cinema Nou per veure la preestrena de Jo, Daniel Blake, l'última pel·lícula de Ken Loach, guanyadora de la Palma d'Or a Cannes i del premi del públic a Sant Sebastià. La projecció de la pel·lícula va ser una premier a Catalunya i una preestrena a l'Estat espanyol, i va esgotar les entrades al Cinema Nou en el seu primer dia de reobertura.

La pel·lícula es va projectar subtitulada en català i formava part de la programació de VICCC2016. Una de les novetats de l'edició d'enguany del Festival de cinema de crítica social Protesta és que la programació inclou la projecció de sis llargmetratges.

Durant tot el dissabte es va projectar al Cinema Nou la selecció no competitiva de curtmetratges i al vespre, la sala es va tornar a omplir per veure el documental Hija de la laguna, programat conjuntament amb Entrepobles. Diumenge, va ser el torn dels més petits de la família. A l'Espai ETC es va projectar la pel·lícula infantil Una amistat inoblidable i es farà un taller de joguines reciclades. L'acte compta amb la col·laboració de Cineclub Vic i Joguines Sense Fronteres.

Programació intensa

Queda encara una setmana intensa d'activitats programades al Protesta, que recorreran vuit espais diferents de la ciutat. Aquest dilluns, a les 7 del vespre, a la biblioteca Joan Triadú, es reflexionarà sobre El paper de la mare al cinema.

Dimarts, el Protesta proposa la xerrada Dones que han participat en processos de pau a Colòmbia, els Balcans i Síria, a la taverna social La Nyàmera. A les 10 de la nit, es traslladarà a l'ETC, on  per traslladar-se, on conjuntament amb Cineclub Vic es projectarà 10 años i divorciada.

Dimecres, també a les 7, es presentarà el documental sobre les sufragistes, Make more noise! Sufrragettes in silent film al Casino, on hi haurà un col·loqui amb els col·lectius feministes Adona’t i la Fetillera. Dijous, a les 8, l'Escola d'Art acollirà la conferència Descarades emmascarades. La política sexual de les Guerrilla Girls, mentre que divendres els periodistes Natza Farré i David Fernàndez conversaran sobre feminisme al Fòrum de Debats. A cadascuna de les activitats es projectaran dos curtmetratges, on els assistents podran votar per triar el premi del públic.

L'entrega de premis serà dissabte 22 d'octubre a les 6 de la tarda a l'Atlàntida, dins l'espectacle Dones Rebels, amb l'actuació de Lu Rois, Marga Mbande i Funkystep & The Sey Sisters i l'speech corner del jurat. Abans, a les 10 del matí, el Cinema Nou tornarà a obrir per últim cop per projectar els 12 treballs finalistes de l’edició d’enguany.

Festival Protesta

La quarta edició del Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social, estrena nou format i s'allarga fins a onze dies. Es fa entre el 12 i el 22 d'octubre a Vic.

En aquesta edició la temàtica i fil conductor de totes les activitats és “Dones rebels”. Des del festival s'ha volgut posar el focus a les lluites específiques pels drets de les dones que han estat especialment vulnerats al llarg de la història i que encara ho són en l'actualitat. La dona segueix en una posició de vulnerabilitat fins i tot en les societats que es consideren més igualitàries i avançades en drets socials.

El festival ha preparat una àmplia programació que combina la projecció de 41 curtmetratges i 6 llargmetratges amb taules rodones, conferències o concerts, on es tracta la temàtica “Dones rebels” des de diferents àmbits per tal d'ampliar coneixements i obrir espais de debat.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a