Osonament organitza una jornada de portes obertes del nou edifici aquest dissabte

Està previst que Carles Puigdemont faci la inauguració oficial el proper 21 d'octubre

La nova marca.
La nova marca. | Carles Fiter
Redacció Osona.com
14 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:45h
La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona va estrenar al setembre nova seu, amb un nou model, sota un nou nom: Osonament. Aquest dissabte el centre organitza una jornada de portes obertes per presentar, a la ciutat i a la comarca la nova etapa, el nou edifici, situat al carrer Josep Maria Selva número 2, a tocar de l'Hospital Universitari de Vic.

La jornada és des de les onze del matí fins a les dues de la tarda. El nom Osonament és el que s'ha escollit -a través d'un procés participatiu- per concentrar en un únic espai els serveis que tenia l'entitat repartits per Vic.

D'aquesta manera, es crea un model integrat que tal com explicava la gerent de la fundació Mercè Generó, en la presentació, "permetrà que es puguin atendre totes les necessitats a la persona que entri". Aquest model, segons Generó, evita duplicitat d'intervencions i possibilita una atenció social, laboral i sanitària integrada, seguint les directrius del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions de la Generalitat de Catalunya.

L'edifici, que està diferenciat per mòduls segons cada àrea assistencial, gestiona vuit serveis: Servei de Rehabilitació Comunitària, Club Social el Pedrís, Centre de Dia CADO, el servei d'inserció laboral (OTL), el Centre Especial de Treball Areté i la Logopèdia. En el nou centre hi treballaran 54 professionals dels 82 que té la fundació. Aquests són professionals de la Llar Residència de Manlleu i de l'àrea de fusteria del CET Areté de Tona, que continuen en la mateixa ubicació.
 

El nou edifici dóna la benvinguda amb una escultura de Josep Ricart Foto: Carles Fiter


L'edifici

El nou edifici s'ha construït tenint en compte els criteris de sostenibilitat, austeritat i proximitat. L'Ajuntament de Vic va cedir els terrenys a la fundació, concretament el nou equipament s'ubica en uns terrenys de 2.639 metres quadrats, 1.627 dels quals estan edificats.

S'ha repetit el mateix mòdul estructural per permetre l'estandardització del procés constructiu i s'han utilitzat materials naturals i reciclats que necessiten poc manteniment posterior i que, a la vegada, aporten calidesa. És un edifici aïllat, de planta baixa, amb una petita planta semisoterrani i planta primera.

Les obres van començar el gener del 2015 i el mateix mes es va realitzar l'acte simbòlic de col·locació de la primera pedra. L'acte d'inauguració oficial, presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està previst pel proper 21 d'octubre.
Arxivat a