El Festival Protesta projecta «Jo, Daniel Blake», guanyadora de la Palma d'Or de Cannes

Hi ha programats 41 curtmetratges i 6 llargmetratges | El fil conductor de l'esdeveniment d'enguany és "Dones rebels"

Durant la roda de premsa d'aquest dimarts al matí.
Durant la roda de premsa d'aquest dimarts al matí. | Sara Blázquez
Redacció Osona.com
12 d'octubre del 2016
Actualitzat el 14 d'octubre a les 17:43h

La Jazz Cava de Vic acull aquest dimecres al vespre la inauguració de l'edició 2016 del Festival de cinema de crítica social Protesta, que aquest any inclou la projecció de sis llargmetratges com a principal novetat. Un d'ells és la pel·lícula guanyadora de la Palma d'Or a Cannes i del premi del públic del Festival de Sant Sebastià, Jo, Daniel Blake, l'últim film de Ken Loach, que es converteix en una premier a Catalunya i una preestrena a l'Estat espanyol. La projecció es farà a l'antic i històric Cinema Nou, recuperat especialment per a l'ocasió, i que aquest any es converteix en la nova seu del festival. La pel·lícula estarà subtitulada en català i forma part de la programació de VICCC2016.

Cinema Nou

Divendres 14 d’octubre a les dos quarts de 10, la projecció de Jo, Daniel Blake reobrirà el Cinema Nou, que s'estrena com a Espai Protesta, i que va tancar les seves portes fa tres anys. Ara, és un espai en transició i el Festival Protesta li donarà un ús temporal. S'hi faran projeccions el dia 14, 15 i 22 d'octubre amb l'objectiu de recuperar l'esperit d'aquest històric cinema. El dissabte 15 hi haurà les projeccions dels 13 curtmetratges fora de concurs i del llargmetratge documental Hija de la laguna.
  
Jo, Daniel Blake

Els experts asseguren que Loach és més Loach que mai a Jo, Daniel Blake, on manté una postura de lluita davant el poder i on mostra que un altre model de societat és possible i fins i tot necessari a l'imposat.  La pel·lícula narra la història de Daniel Blake, un fuster anglès de 59 anys, víctima de problemes cardíacs, que es veu obligat a recórrer a les ajudes socials.

No obstant això, tot i que el metge li ha prohibit treballar, l'administració l'obliga a buscar feina si no vol rebre una sanció. En el transcurs de les seves cites al “job center”, Daniel es creua amb Rachel, una mare soltera de dos nens que ha d'acceptar un allotjament a 450 quilòmetres de la seva ciutat per evitar que l'enviïn a una llar d'acollida. Presoners de l'embolic d'aberracions administratives actuals de la Gran Bretanya, Daniel i Rachel intentaran ajudar-se mútuament.

La pel·lícula no s'estrenarà als cinemes fins al 28 d'octubre. Tota la programació del Protesta és gratuïta excepte la pel·lícula de Jo, Daniel Blake i 10 años y divorciada, que tindran un cost de 5 euros i la pel·lícula Hija de la Laguna i Una Amistat Inoblidable que s’haurà de fer una aportació de 3 euros.

Festival Protesta

La quarta edició del Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social, estrena nou format i s'allarga fins a onze dies. Es farà entre el 12 i el 22 d'octubre a Vic.

En aquesta edició la temàtica i fil conductor de totes les activitats serà “Dones rebels”. Des del festival s'ha volgut posar el focus a les lluites específiques pels drets de les dones que han estat especialment vulnerats al llarg de la història i que encara ho són en l'actualitat. La dona segueix en una posició de vulnerabilitat fins i tot en les societats que es consideren més igualitàries i avançades en drets socials.

El festival ha preparat una àmplia programació que combina la projecció de 41 curtmetratges i 6 llargmetratges amb taules rodones, conferències o concerts, on es tracta la temàtica “Dones rebels” des de diferents àmbits per tal d'ampliar coneixements i obrir espais de debat.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a