La Vall del Ges, Orís i Bisaura estrenen un cercador industrial del seu territori

El web permet trobar el sòl i sostre disponible a les zones industrials d'aquests municipis | Hi ha un centenar de naus per ocupar a la zona, la majoria a Torelló

Redacció Osona.com
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 8:43h

El regidor de Torelló Manel Romans i l'alcaldessa de Sant Quirze Rosa Vestit, en la presentació de la setmana passada Foto: Ajuntament de Torelló


El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura disposa, des d’ara, d’una nova eina de promoció del territori, amb el nou cercador industrial d’Osona nord: www.osonaindustria.cat.

Es tracta d’un web on es pot trobar el sòl i sostre disponible a les zones industrials dels municipis de Montesquiu, Orís, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sant Vicenç de Torelló, Sora, Torelló i Vidrà. D’altra banda, el web disposa d’un directori de les empreses que hi ha instal·lades, informació detallada dels polígons industrials, característiques del teixit productiu i avantatges que s’ofereixen com a territori. Tal com es pot veure al web, hi ha un centenar de naus per ocupar a la zona. La majoria es troba a Torelló.

La seva creació respon a les necessitats detectades arran de les demandes que han manifestat les empreses del territori. Per una banda, afavorirà el coneixement entre les mateixes empreses i per l’altra, facilitarà la identificació de sòl i sostre disponible, a través d’una borsa de naus i parcel·les buides, que possibiliti el contacte entre els propietaris i les persones interessades a ocupar els espais que actualment estan buits.

Ara mateix, s’està contactant amb les immobiliàries per tal de treballar conjuntament i millorar la difusió dels espais lliures, mantenir les dades actualitzades i aconseguir un bon posicionament. També es distribuiran uns díptics informatius per reforçar la difusió.

El web, que va ser presentat per la presidenta del Consorci de la Vall de Ges, Orís i Bisaura, Rosa Vestit, i pel vicepresident del Consorci i regidor de Promoció Econòmcia de Torelló, Manel Romans, consta de diferents apartats amb continguts diversos, com ara:

- On instal·lar-se: s’hi troba el sòl i sostre disponible, es pot fer cerques per municipi i polígon, i s’obté un mapa amb els espais marcats.

- Empreses: hi ha informació i característiques del teixit productiu del territori i el directori d’empreses (permet cerca per municipi i per activitat).

- Avantatges: s’hi explica el servei d’atenció a les empreses que es dóna des del Consorci, el lloguer d’espais que s’ofereix a les empreses (viver d’empreses de Torelló i aules i sala de conferències al centre de recursos del castell de Montesquiu) i el funcionament dels ajuts Leader.

- Comunicacions: es pot visualitzar un vídeo promocional del territori.

- Coneixement i innovació: s’enumeren els centres de formació de la comarca amb enllaços als seus webs.

- Cercador: és una eina que permet buscar empreses, naus i parcel·les amb múltiples criteris de cerca. Dóna la informació georeferenciada i permet veure els polígons a vista d’ocell, identificant les empreses i les naus i parcel·les buides.
 
Arxivat a