Arxiven les denúncies per la «llei mordassa» que va interposar un agent de Torelló

De moment, se'ls ha retirat a dos dels cinc denunciats

Redacció Osona.com
07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:59h

Quatre dels denunciats i al centre l'advocat. Foto: Carles Fiter


L'Ajuntament de Torelló ha arxivat dues de les cinc denúncies que va interposar el policia local de Torelló al mes de maig per uns comentaris a Facebook sobre una multa al regidor de la CUP de Torelló Lluís Toneu, que portava l'adhesiu CAT al cotxe. Tal com explica Francesc Manrique, també regidor de la CUP i un dels que se'ls ha arxivat, a través del seu perfil de Facebook: "preval el dret a la llibertat d'expressió envers el dret a l'honor de la gent" i "perquè publicar el número de placa no és infracció".

També s'ha arxivat la denúncia a Roser Iborra que va fer un comentari a la publicació de Facebook. Els altres tres, Toneu, Xevi Capdevila i Eduard Vila estan pendents de la notificació. Toneu i Manrique estaven denunciats pels següents articles:

- "Ús no autoritzat de dades professionals de les Forces i Cossos de Seguretat que puguin posar en perill la seguretat personal o familiar dels Agents".
- "Falta de respecte i consideració a les Forces i Cossos de Seguretat en l'exercici de les seves funcions".

Pel que fa als altres tres afectats, estaven denunciats per l'últim article, per haver compartit i/o comentat la publicació de Facebook.

Una multa pel "CAT"?

Tot va començar quan el regidor de la CUP Torelló Lluís Toneu denunciava a través de Facebook que s'havia trobat una multa al parabrisa que deia textualment: “Porta adhesius il·legals a les 2 plaques de la matrícula “CAT””. La sanció va aixecar un gran rebombori i l’Ajuntament de Torelló va emetre una nota aclarint que la multa imposada per la Policia Local a Toneu era per infringir el Reglament de Circulació, relatiu a l’estacionament de vehicles, i no pel CAT.

Tot i així, la situació era un pèl anòmala, ja que en la multa, sí que s’especificava l’article que s’infringia en el lloc corresponent, però en l'apartat on s’ha de desenvolupar aquesta infracció, dient en què consisteix, no s’escrivia res. En canvi, sí que s’especificava en l’apartat informatiu amb tot detall una “il·legalitat”, la del CAT, que no és objecte de la denúncia.

Arxivat a