La Mancomunitat La Plana celebra deu anys de dinamització de la gent gran

Participen en aquest programa 82 municipis, menors de 5.000 habitants, de la demarcació de Barcelona

Maite Fandos i Lluís Verdaguer.
Maite Fandos i Lluís Verdaguer. | Diputació de Barcelona
Redacció Osona.com
06 d'octubre del 2016
La Mancomunitat La Plana va celebrar aquest dimarts, a Taradell, el desè aniversari del programa de dinamització de la gent gran, impulsat per la Diputació de Barcelona, en un acte en què la diputada de Benestar Social de la corporació, Maite Fandos, va defensar que "en els municipis petits les persones grans tenen el mateix dret de poder viure de forma saludable, segura, participativa i activa".

Fandos va remarcar que per això la Diputació promou "aquest programa que ha crescut en participació, però també en activitats i propostes, gràcies que hem fet xarxa entre municipis petits i entre persones grans de diferents territoris". El programa va néixer el 2003, promogut per la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de promoure activitats d'envelliment actiu als municipis menors de 5.000 habitants, que participen en agrupacions al projecte. Fa 10 anys la Mancomunitat La Plana es va sumar al programa.

El programa inclou diferents tipus d'activitats d'animació sociocultural i de dinamització adreçades a afavorir la participació de la gent gran en cada municipi, oferint una ocupació saludable del temps lliure i treballant l'autonomia i els espais de relació social.

A la Mancomunitat La Plana, al llarg d'aquests 10 anys, s'han programat activitats de promoció, suport i dinamització de les persones gran, tant a nivell municipal (als 12 municipis) com mancomunat. També s'ha treballat per donar una imatge positiva del col·lectiu de la gent gran i per donar suport a les entitats i grups informals de gent gran. Actualment hi participen 15 agrupacions de municipis, que representen 82 municipis menors de 5.000 habitants de la demarcació de Barcelona. L'any passat es van fer 1.277 activitats en les quals van participar 31.900 persones.

La jornada de celebració de dimarts, en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran, va incloure diverses activitats, com la xerrada ‘L'eterna joventut', a càrrec de Sergi Pérez, filòsof, formador i col·laborador de diversos mitjans de comunicació, i  un acte central, que va ser el dinar amb tots els participants i les autoritats municipals.
Arxivat a