Càrnies en Lluita estén l'acció a València

El sindicat COS organitza una xerrada al casal obrer i popular Francesc Santacatalina

Redacció Osona.com
05 d'octubre del 2016
Actualitzat el 07 d'octubre a les 12:03h
 

Parlament de Montse Castañé en una trobada de Càrnies en lluita el passat 25 de setembre. Foto: NacióDigital.


Sindicats internacionals, del País Basc i d'arreu de Catalunya han donat suport a Càrnies en Lluita. Aquest dissabte, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) organitza una xerrada a València. Per la presidenta del comitè d'empresa d'Esfosa i membre de Càrnies en Lluita, Montse Castañé, "és molt bo que se sàpiga el que està passant". Castañé també remarca que els ingressos d'aquesta trobada es destinaran a la caixa de resistència per la plataforma.

Càrnies en Lluita va sorgir després que sis membres del comitè d'empresa d'Esfosa (la majoria del sindicat COS) fossin sancionats sense sou ni feina per la vaga del mes de març. Des de llavors, s'han emprès actes arreu dels escorxadors de la comarca. També es van convocar unes eleccions per decidir si revocar o no el comitè, que finalment va guanyar l'opció de mantenir-lo.

El sindicat considera la lluita a Esfosa "un exemple excel·lent de la prepotència de la patronal i que malgrat la precarietat i l'abús (...) es poden guanyar batalles impensables". L'acte comptarà amb 3 membres de la COS i 2 de Càrnies en Lluita i serà aquest dissabte 8 d'octubre a dos quarts de 6, al Casal Obrer i Popular - Francesc Santacatalina, al barri de l'Olivereta, València.
Arxivat a