La Fira de la Mercè de Calldetenes celebra el cinquè aniversari superant xifres i estrenant mascota

Més de 5.000 visitants van passar per la mostra del comerç i gastronòmica, on es van servir uns 1.200 àpats

L'espai gastronòmic va repartir uns 1.200 àpats
L'espai gastronòmic va repartir uns 1.200 àpats | Difucor
Redacció Osona.com
04 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:00h
La Fira de la Mercè de Calldetenes, la primera amb la variant en funcionament, va celebrar el seu cinquè aniversari amb molt bona nota. Durant tot el dissabte 1 d'octubre i superant les xifres de l'any passat, varen passar més de 5.000 visitants pels diferents ambients firals, procedents del propi municipi i també de la resta d'Osona i de les comarques veïnes. Així, aquesta fira gastronòmica i de comerç s'ha convertit en una cita més del calendari firal osonenc.

Durant la inauguració, Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, i Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, van destacar-ne també la bona acollida i el seguiment dels comerços i serveis del municipi, ja que gairebé tots els establiments del poble van sortir al carrer aquest dia, a més a més de la implicació en l'organització de l'Associació de Comerços i Serveis de Calldetenes. A part del suport institucional, Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, en l'obertura de l'acte va aprofitar per agrair el suport econòmic i en equipament rebut de la Diputació de Barcelona.

El bon temps va permetre gaudir de l'ambient festiu i de totes les propostes de Calldetenes. Destaca l'activitat a la zona gastronòmica, on es van servir més de 1.200 àpats, que va engegar amb el showcooking del xef Emili Alcázar. Seguidament, es van donar a conèixer els tres guanyadors del Concurs de Melmelades. D'entre la vintena de propostes casolanes que cada any sorprenen més al jurat, els guanyadors varen ser Èric Val, amb una melmelada de figues; Olga Casas, amb una proposta tradicional de préssec, i Ma Àngels Alsina, amb una original gelea de flor de saüc.
 

En Peret és la nova mascota de la Fira Foto: Difucor


Una de les novetats que es presentava aquest any va ser la mascota de la Fira de la Mercè. En Peret, representant de l'esperit firal, es va passejar durant tot el dia per saludar als visitants i fer- s'hi fotografies. Ell també va ser el protagonista de la I Gimcana Familiar, organitzada des de l'Associació de Comerços i Serveis de Calldetenes. Durant el matí, trenta-tres famílies van endinsar- se a l'interior de 17 establiments per buscar-hi una reproducció de la mascota.

Durant la tarda, els espais dedicats al comerç i a l'artesania van lluir de valent i van bullir d'activitats amb el trial, el rocòdrom, el swing, la trobada de puntaires, el tobogan gegant, els tallers, el ral·li fotogràfic o el circuit de karts a pedals, entre altres sorpreses.

D'entre tot el ventall d'opcions infantils, en destaca La Cuineta de la Fira, on 110 mini xefs van poder experimentar la cuina saludable a través de tres tallers dolços i salats. Els comerços i establiments de serveis varen sortir al carrer Gran i a la plaça Vella amb el seu millor producte i ambientats en la temàtica de la fira "una mirada enrere".
 

Recull de galeries defotos de la festa major de Calldetenes