El porta a porta arriba a Prats de Lluçanès

Aquest nou procediment passarà d'un índex de recuperació de residus del 37% a un 75%

En la primera sessió d'informació als habitants de Prats.
En la primera sessió d'informació als habitants de Prats. | Twitter @Pratsinfo
Redacció Osona.com
30 de setembre del 2016
Prats de Lluçanès viu un canvi molt important al municipi: la implantació del sistema de recollida porta a porta. La decisió suposa una modificació considerable als hàbits dels habitants de Prats.

Per aquest motiu, en aquestes últimes setmanes, informadors de Residus d'Osona i els responsables de l'Ajuntament han visitat a comerços del municipi per informar-los del nou sistema i resoldre dubtes. A més, El passat 27 i 28 de setembre es van fer dues xerrades per informar la població i entregar el cubell de matèria orgànica, un paquet de bosses compostables i un imant amb el calendari de recollida.

Aquest és el calendari:
- Dilluns, dimecres i dissabte: matèria orgànica
- Dimarts i divendres: multi producte
- Un dijous sí, un dijous no: rebuig

Els usuaris han de treure les deixalles el vespre abans de cada dia.

El ple municipal de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès va aprovar l'adhesió del municipi al servei de recollida porta a porta el passat juliol. Amb aquest nou sistema el municipi passarà d’un índex de recuperació de residus del 37% a un 75%, fet que permetrà estalviar recursos i energia a l’ajuntament.

L'Ajuntament de Prats de Lluçanès s'ha emmirallat amb el poble veí d'Olost per tirar endavant el projecte i confia que, a partir d'ara, més municipis del Lluçanès s'afegeixin a la iniciativa. L'objectiu del consistori és mancomunar el servei del porta a porta entre els pobles del Lluçanès. Fins ara, el municipi de Prats de Lluçanès feia la recollida tradicional amb els contenidors multiproducte.
Arxivat a