El Cap de Setmana Ibèric celebra l'aniversari del comerç

Activitats a les fortificacions de Folgueroles, les Masies de Roda i el Brull

Redacció Osona.com
29 de setembre del 2016
Activitats a Folgueroles d'altres anys.
Activitats a Folgueroles d'altres anys. | A. Costa
Els jaciments ibèrics ausetans de la Ruta dels Ibers ho tenen tot a punt per celebrar un nou Cap de Setmana Ibèric, que enguany arriba a la 16 edició. El Casol de Puigcastellet de Folgueroles, la fortificació ibèrica del Montgròs al Brull i el jaciment de l’Esquerda a Roda de Ter-Les Masies de Roda, han preparat un seguit d’activitats que enguany giren entorn a l’alimentació en l'època ibèrica, el tema triat pels jaciments que s’integren dins la ruta, i que s'aglutinen sota el lema “El comerç fa 2.300 anys”.

Els jaciments ibèrics de l’Ausetània es van establir al nostre territori ara fa més de 2.000 anys. Els habitants d’aquesta antiga tribu ibèrica hi van viure, treballar i lluitar.

Tastets, visites teatralitzades i tallers

Les propostes que s’ofereixen des dels diversos jaciments són variades, per a tots els
gustos i complementàries.  Al Casol de Puigcastellet les activitats se centren aquest dissabte 1 d’octubre, quan es farà la ja tradicional pujada al Casol a partir de les 6 de la tarda. Una hora més tard, hi haurà l'escenificació del comerç entre ibers i cartaginesos i tot seguit un Tast Iber. De tornada, una caminada nocturna fins a Folgueroles.

També hi haurà activitats similars a la fortificació ibèrica del Montgròs i al jaciment de l’Esquerda.
Arxivat a