«Estables! Inestables!», a la sala de l'Escola d'Art

Artistes d'Osona i Barcelona expliquen la seva lluita contra les malalties mentals | Exposició de disseny, fotografia, pintura, textos i escultures pensades per invidents

Alguns dels autors de la mostra
Alguns dels autors de la mostra | Facebook Estables Inestables
Toni Coromina
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:11h
Aquest divendres a les 7 del vespre s'inaugura a la sala d'exposicions de l'Escola d'Art de Vic la mostra "Estables! Inestables!", un recull de vint treballs gràfics i sensitius elaborats per artistes d'Osona i Barcelona. Les obres, que es podran veure fins al 15 d'octubre, expliquen la seva lluita contra les malalties mentals a través d'una exposició de disseny gràfic, fotografies, pintures, textos, i enguany, com a novetat de la segona edició, escultures pensades per invidents.

Els artistes, que volen sensibilitzar la població i lluitar contra l'estigma de les malalties mentals a través de l'art, són Francesc D, Princesa Inka, i el grup Pluja d'idees (Aina V, Ire C, Clau M, Maria M). Una part dels autors tenen o han tingut problemes de salut mental, i d'altres estan sensibilitzats amb aquesta problemàtica. Segons els participants, "es tracta d'una exposició plena de sentits i sentiments. Les obres expliquen part de les nostres vides i de la nostra lluita diària. En l'ordre del caos, res és el que sembla, la inestabilitat de l'estabilitat forma part de cada un de nosaltres".

La mostra forma part de les activitats programades a Osona per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra divendres 10 d'octubre, impulsades per Osonament (Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona) en col·laboració amb la Universitat de Vic, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona i el Consorci Hospitalari de Vic, amb el suport de Calandra Centre Especial de Treball i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic.
 

Cartell de la mostra

Arxivat a