La Fira de la Mercè torna a Calldetenes aquest dissabte

En la cinquena edició es presenta la mascota de la jornada, creada per infants | El xou gastronòmic anirà a càrrec d'Emili Alcázar

En la presentació d'aquest dimarts al matí
En la presentació d'aquest dimarts al matí | Difucor
Redacció Osona.com
27 de setembre del 2016
Actualitzat el 30 de setembre a les 19:03h
Calldetenes celebra aquest dissabte la cinquena edició de la Fira de la Mercè, la fira del comerç i la bona teca. La jornada segueix amb els tres eixos bàsics d'altres anys: gastronomia local, caràcter festiu i lúdic, i dinamització de l'activitat comercial i artesanal.

La jornada engegarà a les 10 del matí. Una hora després, a les 11, tindrà lloc la inauguració oficial de la Fira de la Mercè a càrrec de Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, acompanyada per Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, i Mercè Pradell, regidora de Comerç i Fira de la Mercè. En aquest moment es donarà a conèixer la mascota de la Fira, dissenyada a través d'un concurs de dibuix.

Com cada any, les botigues ompliran tot el recorregut del carrer Gran, mentre que la plaça Onze de Setembre donarà cabuda als estands gastronòmics, amb l'oferta de plats a preus econòmics que els visitants podran coure i menjar en les taules preparades per a l'ocasió. El vessant gastronòmica de la fira es complementarà amb un seguit de propostes artesanes i lúdiques per a tots els gustos i edats que es desplegaran pels carrers i places del poble, dins del marc de la festa major, que també se celebra durant aquests dies.

Quant a l'espai gastronòmic, el showcooking d'enguany anirà a càrrec d'Emili Alcázar. El taller de cuina començarà a les 12 del migdia a l'escenari de la plaça Onze de Setembre. El xef mostrarà una recepta pròpia a partir de producte de Calldetenes. El plat escollit per a l'ocasió és una cansalada del coll confitada sobre llit de porrusalda. Aquesta mateixa hora es recollirà les melmelades pel Concurs de Melmelades, que se celebra per tercer any consecutiu. Mentre es desenvolupa el taller gastronòmic es farà el tast i, un cop finalitzada la classe magistral, es procedirà a proclamar els guanyadors del concurs. El concurs està obert a tothom.
 

Foto: Difucor


Enguany, aquesta serà la primera Fira de la Mercè amb la variant inaugurada, una infraestructura llargament reivindicada des del municipi, que permetrà més comoditat als visitants i els comerços i serveis de Calldetenes.

Les activitats familiars també tindran un gran pes durant la Fira com la 1a Gimcana Familiar o la nova mascota. Enguany segueix la proposta estrenada l'any passat amb èxit: La Cuineta de la Fira, per endinsar els infants en el món de la gastronomia. Les activitats infantils es distribueixen al llarg dels tres espais firals per a potenciar el moviment del públic per totes les zones. La programació d'aquesta edició de la Fira de la Mercè la completen altres activitats, com la tarda de swing, exhibicions de dansa, concurs d'Instagram amb premi de Can Jubany, el V Rally Fotogràfic, la projecció dins la 6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic "Segar, garbejar, moldre i fer pa", etc.
 

Consulta tota la programació

Recull de galeries defotos de la festa major de Calldetenes