Càrnies en Lluita vol estendre l'acció a tot el sector

La plaça Gaudí, de Vic, va acollir aquest diumenge la Jornada de lluita pels drets sindicals i laborals del sector | El diputat de la CUP Albert Botran va emmarcar les actuals lluites socials en el procés constituent cap a la república catalana

Parlament de Montse Castañé, del comitè d'empresa d'Esfosa.
Parlament de Montse Castañé, del comitè d'empresa d'Esfosa. | NacióDigital.
Redacció
26 de setembre del 2016
Actualitzat el 27 de setembre a les 8:24h

Portar la lluita a tot el sector carni perquè el que està passant a Esfosa no és el problema d'un empresari concret. Aquest seria el resum de l'esperit que es va viure a la jornada de lluita pels drets laborals i sindicals a les càrnies d'Osona, celebrada aquest diumenge a Vic.

Durant tot el dia, desenes de persones van ser a la plaça Gaudí per compartir dinar, teatre, música i discursos sindicals. En les successives intervencions, l'advocat Antoni Iborra, després de citar el cas de l'empresari que va amenaçar un treballador d'acomiadar-lo i fer-lo tornar a l'Àfrica a morir-se de gana, va clamar: "Aquesta gent no mereixen ni ser reconeguts com a empresaris, aquesta gent són púrria, són fastigosos, volen tornar a l'esclavatge, i no els ho podem permetre".

El diputat de la CUP, Albert Botran, va assenyalar que just ara és quan les lluites socials prenen encara més sentit "perquè així es poden connectar amb el moment que viu el país, aquests Països Catalans que volen fer la ruptura amb l'Estat espanyol i obrir un moment constituent", anant cap a una república catalana que, segons va reblar, ha de ser "sense falses cooperatives, sense falsos autònoms, amb sous dignes, amb condicions de treball dignes". Una república catalana que "si no la fem nosaltres, no ens la farà ningú".

En un sentit totalment oposat al que pretendria la direcció d'Esfosa, Botran va anunciar que s'anirà a les altres empreses per estendre l'acció a Le Porc Gourmet i a tot el sector.

La forta tempesta de la tarda va impedir algunes de les actuacions musicals previstes. Tanmateix, es va ser a temps d'escoltar les Cantadores del Lluçanès i de l'escenificació teatral d'un conte a càrrec de Carme Brugarola, molt crític amb UGT, Comissions Obreres i la patronal. També van prendre la paraula representants de COS, LAB i CGT, els sindicats que donen suport a Càrnies en Lluita.
 

Parlament de Montse Castañé, del comitè d'empresa d'Esfosa. Foto: NacióDigital.


 
Arxivat a