Llum verda a l'ampliació de l'escorxador Patel a l'Esquirol

La indústria augmentarà gairebé un 50% el sostre edificable, que permetrà incrementar la producció i exportació | La Comissió territorial també dóna el vistiplau a la construcció d'un supermercat Bon Preu a Manlleu

Redacció Osona.com
23 de setembre del 2016

Ampliació del terreny Foto: Generalitat de Catalunya


La Comissió territorial d'urbanisme de la Catalunya Central, presidida pel director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat aquest divendres el text refós del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de l'Esquirol que farà possible l'ampliació de l'escorxador frigorífic Patel.

Això significa que incrementa l'edificabilitat gairebé un 50%, fins als 64.915 m2 de sostre, que es concentraran en una única parcel·la de 81.421 m2. D'altra banda, es modificarà el traçat del Camí Ral Vic-Olot, que ara travessa la zona industrial, amb la conseqüent incompatibilitat d'usos.

Segons un comunicat de la Generalitat, el canvi inclourà millores paisatgístiques, com la separació del camí i la indústria mitjançant una barrera vegetal. També es formaran nous espais verds entorn al camp de futbol. Precisament, l'àrea on es troba el camp, l'antiga urbanització de l'Espòrting, acollirà una nova zona d'equipaments comunitaris de lleure. L'entrada en vigor d'aquesta modificació en el planejament queda pendent que s'acrediti la constitució d'una garantia corresponent al 12% del valor de les obres d'urbanització.

La indústria fa temps que necessita incrementar el seu sostre edificable, tant per adaptar-se a la successiva modificació de normatives relacionades amb la qualitat i la higiene com a l'augment de la producció i a la legislació dels països als quals exporta. Ara, per exemple, la carn s'ha de traslladar en camió refrigerat entre els diversos edificis del complex, amb l'increment de costos i de circulació de vehicles pesants que comporta. L'exportació requereix també nous formats de producte acabat, com l'envasat al buit.

Dinamització d'una zona residencial

D'altra banda, la Comissió també ha donat el vistiplau a la implantació a Manlleu d'un supermercat Bonpreu de 3.700 metres quadrats de sostre amb aparcament annex. L'establiment se situarà al sud de la plaça Sanglas Alsina, entre el carrer del Torrent de la Borina, la carretera de Roda, la prolongació del carrer de Casserres i el carrer de l'Esquirol. La implantació del supermercat dinamitzarà un entorn residencial i impulsarà el desenvolupament urbanístic d'un àmbit fins ara aturat per les circumstàncies econòmiques.

Igualment, el projecte permetrà que l'ajuntament faci habitatge protegit en una parcel·la situada als números 40 i 42 del carrer Santiago Rusiñol. També facilitarà que el municipi compti amb unes zones verdes millor situades que les previstes actualment. L'aprovació final d'aquest projecte resta pendent de la presentació d'un text refós que incorpori una sèrie de prescripcions.