El consistori infantil de Vic aposta per una ciutat segura

Amb el lema "Mou-te com cal", fan tres vídeos per conscienciar la població d'una mobilitat segura i sostenible

El consistori ha fet tres vídeos per conscienciar a la població sobre la seguretat viària
El consistori ha fet tres vídeos per conscienciar a la població sobre la seguretat viària | Ajuntament de Vic
20 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:11h

Amb motiu de la setmana de la mobilitat segura i sostenible (del 19 de setembre al 3 d'octubre), el consistori infantil va presentar aquest dilluns uns vídeos per conscienciar la societat per una mobilitat segura i sostenible. Tal com explicava el regidor de Mobilitat Toni Serrat a un públic molt jove, "s'han anat fent cosetes per la seguretat viària", com per exemple treure places d'aparcament i/o contenidors per guanyar visibilitat.

Tot i així, Serrat va remarcar que "el veritablement difícil és l'encàrrec que va fer l'alcaldessa al consistori: conscienciar a la gent sobre la mobilitat segura". Els tres representants del consistori -la Carla, en Guillem i en Dídac- van explicar les idees que havien proposat per una millor seguretat viària.
 

Durant la presentació Foto: Carles Fiter

 

El consistori infantil amb els regidors Àlvar Solà i Toni Serrat Foto: Carles Fiter


Algunes o es trepitjaven amb les que ja fa el consistori "adult" o bé eren massa costoses (com per exemple instal·lar càmeres a cada semàfor). "Finalment vam decidir que faríem vídeos" va explicar la Carla. En aquests vídeos, tal com va especificar en Dídac, "parlem de les distraccions que poden provocar accidents: mirar el mòbil, les presses...". "Esperem que ens ajudin a moure per Vic", va sentenciar.

Amb el lema "Mou-te com cal", en tots tres vídeos -que duren poc més d'un minut- consciencien a la gent multant-los amb una targeta verda. El regidor va remarcar que "amb molt poca estona, diuen molt".

L'acte d'inauguració dóna el tret de sortida als actes de la setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible en què es posarà en valor el comportament cívic i respectuós als carrers de la ciutat de Vic. Durant aquesta setmana es faran diferents activitats fins al 3 d'octubre.


Arxivat a